Специалисти установиха поне 5 причини, поради които котките спят до

...
Специалисти установиха поне 5 причини, поради които котките спят до
Коментари Харесай

5 причини котките да спят до хората

Специалисти откриха най-малко 5 аргументи, заради които котките спят до стопаните си. Обикновено писаните обичат независимостта и избират да се излежават сами. Но има моменти, когато домашният любим идва да подремне до индивида. Най-често притежателят е удовлетворен от това държание на котката и се опасява даже да се движи, с цел да не я прогони.

Първото пояснение на обстоятелството, че писаните се гушкат в стопаните си, е тъй като обичат топлината и непрекъснато търсят най-горещото място в къщата. Котките могат да спят до всичко, което излъчва горещина - радиатора, покрай печката или в ъгъла, където падат слънчевите лъчи. Затова мъркащото животинче желае хората да го топлят и идва да легне до тях.

Втората причина е обвързвана със съня на котките, които обичат да спят по 12-15 часа дневно. Могат да си лягат на най-необичайните места, само че на първо място ценят комфорта. На котката евентуално й е комфортно да спи до индивида на леглото и поради това може да върви постоянно при него.

Писаните изпитват възприятието на сигурност до стопаните си. На пръв взор наподобяват спокойни и даже мързеливи, само че постоянно са нащрек. Във всички неразбираеми за тях обстановки те могат да скочат или да избягат. Край хората котката е спокойна и по тази причина желае да спи до тях. Което демонстрира, че им се доверява и ги счита за член на нейното семейство.

Мъркащото създание нормално си харесва несъмнено място, което счита за нейно. Както да вземем за пример региона, където стои леглото, може да " принадлежи " на писаната. И в действителност точно тя разрешава на стопаните си да спят до нея - това в действителност е нейната територия, а не противоположното. В този случай котката още веднъж демонстрира, че има доверие на притежателите си.

Котките доста обичат господарите си, въпреки да наподобяват самостоятелни и самодостатъчни. Тяхната обич може да е невидима за индивида, само че това не значи, че не съществува. Подобно отношение се демонстрира най-много, когато котката не е виждала стопаните си от дълго време й е домъчняло. Тя може да пристигна, да " целуне " индивида, да се гали и да мърка. Ако това се случи, специалистите са на мнение, че имате прелестен домакински любим.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР