Специалисти препоръчват да се погрижим краката ни да се радват

...
Специалисти препоръчват да се погрижим краката ни да се радват
Коментари Харесай

Защо да спим с чорапи, когато е студено

Специалисти предлагат да се погрижим краката ни да се радват на топлота през студените месеци от годината, даже и през нощта. Три са значими аргументи да спим с чорапи: по-здрав сън , повече оргазми и по-добро кръвообращение .

Когато студените крайници се затоплят, кръвоносните съдове се уголемяват и топлината потегля по тялото. Така мозъкът получава сигнал, че е време за сън и човек заспива 15 минути по-рано, настояват учени от университетската психиатрична клиника в Базел.

Чорапите оказват помощ и при горещи талази, напукани пети и даже ускоряват оргазмите. Китайската медицина също предлага да се носят чорапи в леглото, тъй като те усъвършенстват кръвообращението, написа " Дарик ".

" Студените крайници източват виталната сила " ци " от тялото и могат да попречат на потока на виталната сила и на зареждането на тялото с кръв. Затова желаеме " ци " и кръвта да циркулират ", твърди доктор Елизабет Търнър, която е експерт по китайска медицина.

" Студът пречи на потока от сила, а топлината го предизвиква. Ако си помислиш за топла вана, се отпускаш. Мисълта за студена вода незабавно напряга. Студът основава застоялост, която може да провокира даже болежка ", добавя специалистката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР