Специалисти по киберсигурност призовават да бъдем предпазливи към писма с

...
Специалисти по киберсигурност призовават да бъдем предпазливи към писма с
Коментари Харесай

Внимание! Хакери атакуват компютрите с нови серии от Игра на тронове

Специалисти по киберсигурност приканват да бъдем внимателни към писма с предложение за закупуване на към момента непубликувани серии " Игра на тронове ". Това оповестява The Verge във връзка отчет на IT компанията Proofpoint, съобщи Офнюз.

Според компанията първите мейли стартират да идват на 10 август. В писмото се изброяват някои детайлности за сюжета на бъдещите серии и е прибавен документ на Word с изложение на сезона. Също по този начин съдържа злонамерена стратегия, която се конфигурира, когато филмът стартира с обзор на сезона.

Компанията попада на имейл на 10 август с " по отношение на ": " Искате ли да видите " Игра на тронове " авансово? " (Wanna see the Game of Thrones in advance?). Към имейлите, които съдържат някои общи данни за идните епизоди, има прикачен документ на Word със злоумишлен програмен продукт, прикрит в него. След като го изтеглите, ще се опита да конфигурира " 9002 " троянски кон за далечен достъп (remote access Trojan - RAT). Хакерите разчитат на естественото човешко любознание, с цел да извършат офанзивата си.

 1968747

Proofpoint споделя, че сходни набези в предишното са били приписани на групи, свързани с китайското държавно управление, както и че е допустимо, тази офанзива също да идва от там.

В края на юли се случи огромно приключване на информация от малкия екран HBO, в това число скриптове и видеоклипове. Според специалисти от Proofpoint разпространяването на вирус по електронната поща не е обвързвано с хакерските офанзиви против HBO.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР