Специалисти от рехабилитационна клиника Centro Europeo Neuraslus“ провежда един социален

...
Специалисти от рехабилитационна клиника Centro Europeo Neuraslus“ провежда един социален
Коментари Харесай

Социален експеримент: Възползват ли се мъжете от пияни жени?

Специалисти от рехабилитационна клиника „ Centro Europeo Neuraslus “ организира един обществен опит, в който взе участие една жена и голям брой минувачи от мъжки пол. Идеята на опита е дамата, която е актриса по специалност, да се престори на пияна на централния площад в Мадрид измежду бял ден. А задачата е да се наблюдава по какъв начин мъжете реагират на положението на пияната жена и дали ще бъдат склонни да ѝ оказват помощ.

Голям брой мъже я заговарят, само че вместо да ѝ предложат помощ, те искат да я почерпят с още едно пиво, а някои даже се пробват да бъдат интимни с нея. Режисьорът на видеото споделя първоначално „ Това, което ще видите, е освен това от елементарен обществен опит “.

„ Тази обстановка повдига доста въпроси “, продължава режисьорът. „ Какво би се случило, в случай че беше петък или събота вечер? Дали мъжете ще й се притекат на помощ? Нека да забележим “.

 Социален опит: Възползват ли се мъжете от пияни дами? GlobalNews

Дамата, облечена в тясна къса рокля с обилно деколте, е застанала в центъра на многолюден площад, пиейки от огромна бутилка бира, опакована в книжен плик. Група мъже незабавно я доближават и тя им споделя, че се е изгубила и няма батерия на телефона. Те я питат къде са приятелките ѝ и от кое място е. „ Ще ти помогнем да откриеш приятелките си “, споделят те, до момента в който се движат по-близо и по-близо до дамата. След като тя им споделя, че е пила прекомерно доста, те упорстват, че „ не е пила задоволително и може да пийне още едно пиво “.

Следващият мъж, който става участник в този обществен опит, заговаря дамата и я пита: „ Това първият път, в който се напиваш ли е? “, на което тя отвръща: „ По принцип не пия “. Той ѝ предлага да седнат на близкото стълбище и упорства, че в случай че не седне, ще падне. Мъжът прегръща дамата и се пробва да я поведе, казвайки „ Хайде, дръж ме за ръка “, преди тя да успее да се измъкне.

Следват двама мъже, които оферират на дамата да пие още. Макар и да им споделя, че към този момент е достатъчно пияна, мъжете, които обгръщат раменете на дамата с ръце, упорстват, че би трябвало да отидат до магазина, с цел да купят още алкохол. Те също по този начин ѝ оферират да си зареди телефона в тяхната хотелска стая и канят приятелките ѝ да се включат в купона: „ След това ще се обадиш на приятелките си и ще ги запознаеш с мен “, споделя единият от мъжете, преди да назова дамата „ красива “.

Още един минувач прегръща дамата и я пита дали е омъжена. Когато тя му споделя, че не знае къде се намира, той й дава отговор: „ Имам зарядно в хотелската си стая “. Въпреки че дамата му споделя, че се усеща зле и не може да върви, той ѝ декларира, че ще пийнат дружно по още няколко бири. Тя отвръща: „ Още бира? Мислиш ли, че мога да изпия още “, а той я хваща за ръка и я твърди, че ще пият дружно. Но може би най-шокиращият миг идва, когато един мъж вижда, че дамата чака на открито сама. След като пита за името ѝ и я назовава „ красива “, той я води в тиха уличка, където я опира в стената и се пробва да я целуне няколко пъти.

Един от сътрудниците на актрисата би трябвало да се намеси, само че мъжът упорства, че я познава и няма да я пусне. „ Хей, къде я водиш? “, крещи той. „ Няма да ми я вземеш “, повтаря яростно, до момента в който се пробва да задържи дамата. Колегата на актрисата все отново съумява да я освободи от ръцете на мъжа и я води на умерено място. Чува се по какъв начин й споделя „ Не оставяй никого да те допре “.

 Социален опит: Възползват ли се мъжете от пияни дами? GlobalNews

Видеоклипът приключва със заключението на режисьора: „ Повечето от вас евентуално са сюрпризирани или даже отвратени, а други от вас считат, че сме изключили доста фрагменти, с цел да ви покажем единствено най-„ пикантните “ подиуми, само че се багра, че грешите. Всъщност беше тъкмо противоположното – изключихме няколко фрагмента, цялостни с неучтивост и физическа мощ, тъй като считам, че не е нужно да задълбаваме в това. Най-разочароващият факт е, че видеото не се нуждае от доста монтаж, тъй като никой не се опита да помогне на дамата “.

Доктор Сара Джарвис, медицински консултант към благотворителна организация, фокусирана върху информираността за последствията от алкохола, споделя: „ Никога дамата не е отговорна за това, че е атакувана или нападната, до момента в който е под въздействието на алкохола. Никой не би трябвало да предизвиква това на различен човек, изключително когато са уязвими, само че както демонстрира този видеоклип – това се случва доста постоянно “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР