Специалисти от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия (ВМА) ще

...
Специалисти от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия (ВМА) ще
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за псориазис във ВМА

Специалисти от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия (ВМА) ще съветват гратис пациенти с псориазис, оповестяват от лечебното заведение.

Кампанията е във връзка със Световния ден за битка с псориазиса (29 октомври), а прегледите ще са в границите на три дни: 1, 2 и 3 ноември 2022 година, от 09.00 до 12.00 часа, в кабинет № 217, намиращ се на втория етаж в Поликлиника-ВМА.

За задачата е належащо да бъде направено авансово записване на тел.: 02/ 92 25 002 и 02/ 92 26 181, сред 08.00 и 14.00 часа, до привършване на авансово избраните часове.

Не е належащо направление от персоналния доктор.

Това е следващата акция на кожните лекари от ВМА, като годишно се организират по няколко такива, отдадени на разнообразни социалнозначими кожни болести.

Псориазисът е измежду социалнозначимите болести. В международен мащаб визира към 2% от популацията, а в България сред 100 000-150 000 души. Негова „ цел ” са хора от всички възрасти, без значение от пол или раса, споделя доцент Весел Кантарджиев, шеф на Клиника по дерматология на ВМА.

Заболяването може да обхване друга повърхност от тялото, включително скалпа, лицето, дланите и стъпалата, ноктите. Често наранени обаче са ставите и сухожилията, което от своя страна може да докара до инфектиране, оток, деформации, затрудняващи и ограничаващи осъществяването на ежедневни действия.

Псориазисът изисква мултидисциплинарен метод в диагностиката и лечението поради съпътстващата патология. При лекуването се употребяват разнообразни комбинации от местни и систематични средства, в това число и ултравиолетова светлина. Клиниката по дерматология към ВМА е най-високо профилираният център за битка с псориазиса в страната. Разполага с най-модерния бранш за фототерапия, която е „ златен стандарт ” в лекуването на псориазис. При незадоволителна успеваемост и съществуването на ставна симптоматика, се ползва систематична терапия, акцентира експертът.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР