Специалисти на банката ING прогнозират спад от 2% на жилищата

...
Специалисти на банката ING прогнозират спад от 2% на жилищата
Коментари Харесай

Имотите ще поевтинеят, но незначително

Специалисти на банката ING предвиждат спад от 2% на жилищата в Белгия през настоящата година и стабилизиране на пазара през 2021-а. Аналогична прогноза по-рано направи и банка Belfius. Към днешна дата анализаторите чакат внезапен спад в икономическата интензивност през първото полугодие и възобновяване през втората половина на настоящата година. Според тях, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията ще се свие до 6.8%, което е три пъти повече по отношение на финансовата рецесия от 2009 година

ING допуска, че броят на покупко-продажбите с парцели още веднъж ще регистрира растеж през второто полугодие на 2020 година след внезапното намаляване през първото. Но няма елементарно да бъдат достигнати докризините равнища. Това е обвързвано с обстоятелството, че броят на транзакциите през 2019 година беше изкуствено повишен вследствие на анулираните данъчни тежести във Фландрия.

Кризата най-силно ще се отрази на приходите, без значение от подхванатите от държавно управление ограничения. В дълготрайна вероятност спадът на приходите да вземем за пример с единствено с 1% намалява способността да се вземат заеми, а затова понижават и цените на парцелите с 1%. Но стабилността на пазара ще поддържа отлагането на заплащането на ипотечните заеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР