Специалисти на Агенцията по безопасност на храните работят по сигнали

...
Специалисти на Агенцията по безопасност на храните работят по сигнали
Коментари Харесай

БАБХ работи по сигнали за открити мъртви животни след наводненията

Специалисти на Агенцията по сигурност на храните работят по сигнали за открити мъртви животни след наводненията по Южното Черноморие.

В община Царево се работи по сигнал за крави. От отнесените от водата 64 животни, единствено 4 са били открити живи. Останките на девет животни, част от тях с ушни марки, са били открити в гориста околност, както и в региона на плажната линия на Царево.

Мъртви животни са били открити в  региона на екопътека в Ахтопол.

Умрели животни се търсят по сигнал и в общините Лозенец и Приморско. Работи се и по сигнал от Китен за отвеян пчелин. Всички открити и изтеглени животни ще бъдат унищожени, посредством изгаряне.

След инспекция регионалната дирекция „ Земеделие ” в Бургас ще отстранява по длъжностен път починалите животни от съществуващите регистри. Това ще помогне на стопаните да получат своите компенсации бързо и без в допълнение административно натоварване, означават от БАБХ.

От там напомнят, че към момента е в действие предизвестието за заплахите за плажуване и къпане в засегнатите от наводнението региони. А в случай че летовниците виждат трупове на животни, да не влизат в морето и да алармират 112 и на телефона на Агенцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР