Специалистът по пластично-възстановителна и естетичнта хирургия д-р Ирен Богева, взе

...
Специалистът по пластично-възстановителна и естетичнта хирургия д-р Ирен Богева, взе
Коментари Харесай

Млад учен на Медицински университет – Плевен представи два доклада на Конгреса на Европейската асоциация по изгаряния във Франция

Специалистът по пластично-възстановителна и естетичнта хирургия доктор Ирен Богева, взе присъединяване в Конгреса на Европейската асоциация по изгаряния в интервала 6 - 9 септември 2023 година в гр. Нант, Франция.



Научният конгрес 20th Congress of European Burns Association EBA се организира под мотото „ Life beyond survival ” в Конгресния център на гр. Нант, намиращ се по поречието на р. Лоара. Конгресът бе фокусиран върху мултидисциплинарния метод в лекуването и следенето на пациентите, претърпяли термични контузии. Обърна се внимание на обстоятелството, че лекуването на изгаряния надвишава физическите премеждия и рани. Участие взеха експерти от разнообразни посоки, отвън пластичната и реконструктивна хирургия, които са ангажирани с тази група пациенти – физиотерапевти, интернисти, анестезиолози, нутриционисти, психолози и други Целта беше да се насочи вниманието върху обществената интеграция и прочувственото здраве на пациентите.



Д-р Ирен Богева се показа с два отчета в две разнообразни секции. Единият отчет бе на тематика „ 3D биопринтирането като способ за основаване на биоактивна превръзка “, представящ работата й върху основаване на 3D биопринтиран кожен сурогат. Докладът по тази тематика провокира оживена полемика, защото сътрудниците й демонстрираха мощен интерес по какъв начин ще продължи създаването на това изследване.

Другата тематика показа разбор на микробиологичните данни за пациентите, лекувани в Отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ - Плевен. Д-р Богева взе присъединяване в два на практика семинара – единият за насоки в връзката с пациенти, страдащи от разнообразни хирургични положения, ориентиран към предразполагането им към разнообразни операции. Вторият уъркшоп бе за възстановяване на превързочните техники в разнообразни области на тялото, като там доктор Ирен Богева обмени опит с сътрудници от други страни по отношение на техните проблеми и решения за сложни за поддържане превръзки.

Д-р Ирен Богева показа усещанията си от Европейския конгрес по изгаряния: „ Тъй като мощно застъпени в днешно време са насоките за основаване на дермални заместители, се срещнах с напредъка в тази област, като бях поканена на особено показване на новостите в лекуването на рани с превръзка, основана от кожа на риба тресчица. За страдание, доста от наличните на международните пазари дермални заместители към момента не са достигнали до България, а и цената е висока, което ги прави недостъпни за множеството пациенти. “

Научният конгрес се организира взаимно с Конгреса на Френската асоциация по изгаряния, като по този метод се сътвори още по-тясна връзка сред другите асоциации и домакините от Франция. Участниците в Конгреса на Европейската асоциация по изгаряния бяха от всички европейски страни, само че също и от Чили, Съединени американски щати, Тунис, Иран и други

Участието в научния конгрес е финансирано по план BG-RRP-2.004-0003 „ Изследователско висше учебно заведение: Медицински университет – Плевен “ за интернационално съдействие и повишение на научната експертиза на учени от Стратегическата научноизследователска и иновационна стратегия за развиване на МУ-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР