Специален прокурор иска от съдията да ограничи „подстрекателските“ изявления на Тръмп по делото за изборите през 2020 г.

...
Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит поиска от съдията, наблюдаващ
Коментари Харесай

Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит поиска от съдията, наблюдаващ делото срещу Доналд Тръмп за предполагаемите му усилия да отмени изборите през 2020 г., да ограничи какво бившият президент може да каже публично по случая, обвинявайки го в правене на „подстрекателни публични изявления“, целящи да повлияят на потенциални съдебни заседатели и да сплашат свидетели. литания от публикации на Тръмп в неговата платформа Truth Social след обвинението му по делото през август. Те казват, че бившият президент „е разпространявал пренебрежителни и подстрекателски публични публикации в Truth Social на почти ежедневна база по отношение на гражданите на окръг Колумбия, съда, прокурорите и бъдещите свидетели“. Те твърдят, че Тръмп знае, че „вдъхновява други да извършват заплахи и тормоз срещу неговите цели.“

Правителствените адвокати поискаха от съдия Таня Чуткан да наложи „тясно съобразена“ заповед, която да забрани на Тръмп да прави „извънсъдебни изявления които представляват сериозна и съществена опасност от съществено увреждане на този случай."

"Повторните публикации на ответника, че не може да получи справедлив процес от този съд или от жури от негови връстници в този окръг, е много вероятно да подкопават доверието в съдебната система, засягат съдебните заседатели или по друг начин накърняват надлежното правораздаване“, пишат прокурорите. „Неговите подвеждащи изявления по отношение на Службата на специалния прокурор и нейното разследване са предназначени да направят същото. И неговото насочване към конкретни свидетели се стреми или да подкрепи, или да отстрани свидетелите не пред този съд, а вместо това в съда на общественото мнение преди началото на процеса.“< /p>

Тръмп беше обвинен от голямо федерално жури по четири обвинения, свързани с предполагаемите му опити да промени резултатите от изборите през 2020 г., и се призна за невинен.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР