Спецакцията за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и престъпления

...
Спецакцията за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и престъпления
Коментари Харесай

Разкриха канал за контрабанда на фалшиви стоки от Турция

Спецакцията за секване, откриване и документиране на престъпления и закононарушения при предпазване и разпространяване на артикули, означени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки, бе извършена във вторник. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
В хода й инспектори от бранш “Икономическа полиция” направили инспекция в офис на куриерска компания в Пловдив, където бил открит 41-годишен клиент в миг на изпращане на огромна пратка за Франция, Испания, Германия и Португалия. При последвалите процесуални и следствени дейности в квалифицираните от мъжа кашони били открити близо 560 продукта - дънки, якета, спортни екипи, чанти, колани, часовници и други артикули, носещи логата на международно известни търговски марки. Товарителници с имената на същия спедитор били залепени и върху четири огромни чанти, в които се съдържали 28 000 сашета с избрана стимулираща хранителна добавка.
В хода на следствието са събрани доказателства, че мъжът е внесъл в страната подправените артикули и аптечния артикул от Турция с желанието незаконно да ги популяризира в страни от Европейския съюз посредством куриерската компания.
Търговецът бил арестуван за период до 24 часа, а по случая - формирано досъдебно произвеждане по член 172б от Наказателен кодекс за закононарушение против интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност. Работата по случая продължава под управлението на Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР