Спестявай, спестявай, купи си имоти! Това може би най-добре описва

...
Спестявай, спестявай, купи си имоти! Това може би най-добре описва
Коментари Харесай

Рови из кофите за боклук и живее като клошар, а всъщност е милионер с 10 имота

Спестявай, спестявай, купи си парцели! Това може би най-добре разказва живота на пенсионера Хайнц, който е на 80 години. Той наподобява като клошар, само че в действителност е много богат човек!

Възрастният човек има седем къщи, два жилището и спестовна сметка, съдържаща невероятните 500 000 евро!

Последната му покупка е апартамент за 700 000 евро, заради която остава в джоба с едвам 15 евро спестявания.

" Живея спестовно, по този начин съм израснал и учтив “, споделя той пред немското издание BILD. 

Всеки месец електроинженерът получава пенсия от 3600 евро от предходната си работа като държавен чиновник в службата по телекомуникациите, както и пенсия по болест от 156 евро. Единственият му разкош у дома е: интернет връзка и преносим компютър. Той не желае мобилен телефон, тъй като ще му коства едни непотребни 10 евро на месец!

" И пет евро не разходвам на месец за храна. Може би ще купя единствено олио за пържене или нещо сходно, в случай че свърши. Намирам множеството храна в боклука. Хората са разточителни и изхвърлят толкоз доста, че може да се нахрани цяло семейство! Например -  хората купуват пакет кренвирши, изяждат един и по-късно просто изхвърлят останалите в кошчето ", споделя още милионерът.

Съседите също му дават храни с изтичащ период на валидност. Той ги приема с наслада – а в подмяна понякога ги доставя със непокътнати движимости, които е намерил  на боклука. Хайнц събира всичко, което може да транспортира със остарялото си колело.

Защо влага парите си в недвижими парцели?

" Те имат най-ниска загуба на стойност при инфлация. Като опция можете да си купите и злато. Предпочитам да закупувам къщи, до които може да стигне с колело, тъй като самичък върша всички поправки на наемателите си. И тук икономисвам доста пари. Майсторите взимат 55 евро на ремонт половин час - не си коства парите, откакто работата може да я свърша аз ".

" Нямам визия кой ще наследи парцелите ми. Имам няколко далечни братовчеди, само че те нямат опция да платят налога върху наследството. Може би просто ще опитам да продам къщите на наемателите си ", добавя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР