Спешното отделение на видинската болница "Св. Петка" има нужда от

...
Спешното отделение на видинската болница "Св. Петка" има нужда от
Коментари Харесай

Нова апаратура е нужна на Спешното отделение във Видин

Спешното поделение на видинската болница "Св. Петка " има потребност от нова инсталация. Необходими са ЕКГ уред и дефибрилатор, защото наличните са много остарели, изясни краткотрайно завеждащият отделението доктор Борил Христов.
"Имаме потребност, и то доста остра потребност, от ЕКГ и дефибрилатор. Тези, с които работим, към момента устоят, само че не се знае докога. В общи линии в нашето поделение е това - дефибрилаторът и ЕКГ-то, което е най-често използваната машина. Средната цена на ЕКГ-то е 2 500 лв., дефибрилаторът е 2 800 лв.. На процедура за нашата болница това са непостижими суми, само че не са невъзможни. "
Д-р Христов се надява новата инсталация да бъде закупена благодарение на донори. Желание за поддръжка има от общински съветници и предприемачи.
"Всички общински съветници при предпочитание могат да създадат дарения от възнагражденията си. Имаме обещания от частни компании, имаме заричане от кмета на община Видин. Имаме утвърждението на кмета за възстановяване на визията на отделението с 4 пейки, които ще бъдат сложени извън. В момента извън са сковани дъски, ще бъдат поставени нови пейки. Очаквам осъществяването, въпреки всичко в нашето поделение минава и царят, и пъдарят. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР