Спешни стъпки към прекратяване на войната в Украйна ще се

...
Спешни стъпки към прекратяване на войната в Украйна ще се
Коментари Харесай

Гутериш на посещения в Москва и Киев

Спешни стъпки към преустановяване на войната в Украйна ще се опита да контракти идната седмица в Москва и в Киев генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Във вторник той ще бъде признат в Кремъл от съветския президент Владимир Путин, а в четвъртък ще бъде признат и от президента на Украйна Володимир Зеленски, оповестиха от кабинета на Гутериш.

Агенция " Франс прес " отбелязва, че генералният секретар на Организация на обединените нации не е разговарял със Зеленски към този момент съвсем месец. А с Путин Гутериш е в хладни връзки, защото беше безапелационен, че съветското навлизане в Украйна е в нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации.

Във вторник по самодейност на Съединените щати във военната база " Рамщайн " в Германия ще се организира среща на министри на защитата и генерали от най-малко 20 страни, на която ще бъде разисквана дълготрайната сигурност на Украйна.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че са изпратени предложения до 40 съюзнически страни - от НАТО и отвън алианса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР