Спешна среща за Френското предложение за старта на преговорите на

...
Спешна среща за Френското предложение за старта на преговорите на
Коментари Харесай

Спешна среща за Френското предложение за РСМ в парламента


Спешна среща за Френското предложение за старта на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз се организира в Народното събрание, заяви " 24 часа ".
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 525
В кабинета на и.д. ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов са се събрали депутати от няколко групи. Преди малко от него излезе шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, а след нея и министърът на защитата в оставка Драгомир Заков.

В кабинета на Иванов е и шефката на външната комисия Венцислава Любенова от Политическа партия.

Срещата се наложи, откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха проекторешения, с които Народното събрание да утвърди френското предложение. А по-рано през днешния ден на Председателския съвет на Народно събрание е било разисквано двете проекторешения да бъдат прегледани от външната комисия през днешния ден и на следващия ден да влязат в пленарната зала.

За това приканиха от ГЕРБ и на брифинг в коридорите на Народното събрание след неуспеха на днешното съвещание. " Възраждане " пък разкриха, че съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е приказвал по тематиката с посланика на Франция.

Той отговори, че е защитавал националните ползи, тъй като офертата " Макрон " е най-хубавото, което България може да реализира. От Българска социалистическа партия оповестиха, че нямат смяна в позицията си по тематиката и няма да правят отстъпка от ветото. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР