Имаме решение на коалиционния съвет, че Синя България продължава съществуването

...
Имаме решение на коалиционния съвет, че Синя България продължава съществуването
Коментари Харесай

Синя България остава като коалиция и вече се готви за нови избори

Имаме решение на съдружния съвет, че " Синя България " продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предварителни парламентарни избори. Това сподели за Българска телеграфна агенция съпредседателят на обединението Вили Лилков. " Резултатите от тези избори несъмнено не ни задоволяват. Анализирахме аргументите, заради които се стигна дотук, и на 23 юни привикваме национално заседание с водачите и участниците в листите от цялата страна, на което ще създадем по-обстоен разбор ", добави той.

Мнението на " Синя България " е, че обстановката, която е основана в българския парламент, не разрешава да се сътвори трайно ръководство и трайно болшинство и предварителните избори са неизбежни. Коалицията ще работи главно за привличане на по-млади лица и на знакови персони в обединението и ще прегледа обширно програмата, с която се яви на тези избори, означи още Лилков.

Той посочи, че само " Синя България " се е пробвала да вкара политически диалози в акцията и е била подготвена на диспути с политическите сили. По думите му цялата акция се е трансформирала в " едно замеряне с компромати, криене на водачите и послание към твърдите ядра ".

" Няма да отстъпим от нашето предпочитание да върнем политическия диалог и като евентуални участници в идващия български парламент да върнем рационалния и спокоен диалог за политики и за идеология. Смятам, че ние ще бъдем рационалният десен глас в идващия парламент ", разяснява още Вили Лилков.

Нашата акция е ориентирана към хората, които желаят да се появи дясна консервативна партия в Народното събрание, да се приказва за десни политики и да се върне идеология в политиката, акцентира съпредседателят на " Синя България ".

Вили Лилков и членове на Български земеделски народен съюз, който е част от обединението, през днешния ден се поклониха пред паметта на земеделския трибун и министър-председател на България от 1919 до 1923 година Александър Стамболийски във връзка 101 години от гибелта му. Те посетиха родната му къща в с. Славовица и сервираха венци и цветя пред костницата му в местността Янини грамади. В локалната черква бе отслужена и панихида.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР