Спешна среща в министерството на туризма след фалита на британския

...
Спешна среща в министерството на туризма след фалита на британския
Коментари Харесай

След фалита на „Томас Хук”: Спешна среща на хотелиери и туроператори в Министерството на туризма

Спешна среща в министерството на туризма след банкрута на английския туроператор "Томас Кук ".
В нея вземат участие всички туроператори и хотелиери у нас, работещи с организацията, както и английското посолство. Ще бъде направена сметка, какви ще са следствията за бизнеса и какъв е точният брой наранени туристи.
По предварителна информация в България има към 5 940 туристи, пристигнали посредством банкрутиралата компания. В края на сезона може да се окаже, че не всички хотели ще си получат парите.
„ За нас загубите са огромни, ние работим главно с „ Томас Хук” и към днешна дата ни дължат 1,5 милиона евро”, съобщи Ростислава Димитрова, управител на хотел.
„ Няма оставени на улицата английски туристи”, съобщи Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите на хотели в „ Слънчев бряг”.
В края на сезона може да се окаже, че не всички хотели ще си получат парите.
„ Тези 50 хотела може да не получат парите си, а да бъдат подредени като кредитори”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелоква.
Очаква се английските туристи, пристигнали за почивка у нас, да стартират да се прибират по график към Англия. Към дома би трябвало да ги приберат самолети, изпратени от английското държавно управление.
Въпреки банкрута на туроператора хотелите по южното Черноморие ще изпълнят до дъно уговорките си по престоя им.
От българската компания представител на „ Томас Кук” са обезпокоени, че поради загуби хотелиери към този момент са оповестили, че няма да настаняват пристигнали туристи.
Посланикът на Англия у нас увери, че британските туристи ще се приберат вкъщи. И се надява, че това няма да се отрази на двустранните туристически връзки сред двете страни.
„ Това е най-голямото репатриране в спокойно време в историята на Англия. Молим пасажерите да се приготвят за съществени закъснения”, съобщи посланикът на Англия в България Ема Хопкинс.
Тепърва ще се разисква опцията за спомагателни застраховки, които в бъдеще да покриват разноските при сходни обстановки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР