Спекулациите около бъдещето на Валентин Антов не спират. 20-годишният бранител

...
Спекулациите около бъдещето на Валентин Антов не спират. 20-годишният бранител
Коментари Харесай

Във Франция засипаха с похвали Валентин Антов

Спекулациите към бъдещето на Валентин Антов не стопират. 20-годишният защитник в последните дни е свързван с прекосяване във френския гранд Олимпик Марсилия, а медиите в страната направиха любопитен разбор на качествата му.

„ Вярно е, че българското състезание остава доста непознато за необятната общност. ЦСКА обаче остава пример в страната, за който е играл носителят на Златната топка Христо Стоичков. Това е състезание, в което се залага доста физическите единоборства. По отношение на Валентин Антов, младият бранител игра чартърен в Болония през предишния сезон, появявайки се в игра в пет дуела. Това бе първи опит за него в по-силно състезание, само че италианският клуб не изиска да го закупи “, написа peupleolympien.net.

“Само на 20 години Антов демонстрира огромна зрялост в играта си. Най-голямата му мощ остава непрекъснатата му подготвеност да се жертва за тима. Той е мощно предан на колектива. С впечатляващи физически качества Антов е същински водач на терена и отвън него. Истински експерт, с увереност от стомана. Отличен е във въздушните дуели, все пак не е толкоз безапелационен в играта с топка в крайници. Почти постоянно пасовете му са тъкмо, само че нищо повече. Това е неговият жанр, крепко се пази. Не е най-бързият, само че има положително позициониране. Няма подозрение, че Антов ще би трябвало да направи крачка напред в кариерата си и да изиграе в огромно европейско състезание като Лига 1 “, написаха още във Франция.

Договорът на българския национал с ЦСКА изтича през 2022 година, а към този момент бе упоменато, че Олимпик Марсилия е отправил оферта от 3,5 милиона евро за бранителя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР