Спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на двата вота

...
Спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на двата вота
Коментари Харесай

Стефан Янев: Спекулациите за нещо нередно в подготовката на вота са само спекулации |

Спекулациите, че има нещо неправилно в подготовката на двата вота - президентски и парламентарен, са единствено спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите авансово и да слагат под подозрение тяхната легитимност.

Но главната цел е да бъдат демотивирани българските жители да излязат и да гласоподават , което е извънредно обезпокоително, съобщи служебният министър председател Стефан Янев преди началото на днешното съвещание на Министерския съвет.

" Недопустимо и неоправдателно е фундаменталното право на избор да се трансформира в залог и в последна сметка в жертва на тяснопартийни и конюнктурни ползи ", уточни Янев и увери, че служебният кабинет е взел всички ограничения, с цел да се подсигурява свободата, прозрачността и честността на вота. 

Той прикани българските жители да бъдат дейни и да упражнят правото си на глас. По думите му това е извънредно значимо, тъй като изборите са основата на демократичния развой, механизмът, който действително ни дава опция да влияем върху процеса на взимане на решение във връзка с това кой да ръководи, по какъв начин да ръководи и какви политики в следствие да бъдат прилагани . " Ето за какво би трябвало да бъдем дейни, виновни и съзнателни ", уточни Янев.

" Очакванията към политическите партии, изключително в предизборна подготовка, са да генерират хрумвания, да бъдат ангажирани с подготовката и създаването на управнически политики, а не с дейни мероприятия, които целят да дискредитират съществени демократични процеси и процедури. Последното не е в интерес на никого. Българската политика се нуждае от възобновление, от смислена смяна и смислени хора ", бе безапелационен министър председателят.

Затова е значимо българските жители да гласоподават, с цел да има постоянно държавно управление и устойчиво парламентарно болшинство, които да стартират промени, първата от които е тази в правосъдната система, добави Стефан Янев.   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР