Спектаклите в небето на 31 май ни обещават изненади. Става

...
Спектаклите в небето на 31 май ни обещават изненади. Става
Коментари Харесай

Метеорен дъжд озарява небето на 31 май

Спектаклите в небето на 31 май ни дават обещание изненади. Става дума за един малко прочут, само че трогателен метеорен поток – Тау-Херкулиди (TAH). " В края на 1995 година ядрото на тази комета се разпадна на няколко фрагмента, което допуска отделянето на огромни количества прахуляк в галактическото пространство. На 25 август 2022 година кометата 73P ще премине за следващ път през своя перихелий, само че преди този момент, сутринта на 31 май, се чака нашата планета да прекоси облаците от прахуляк, отделил се още по време на разпадането ", разказва за Българска телеграфна агенция Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с НАО при Българска академия на науките.

Ако тези предвиждания се осъществен, от 07:45 до 08:17 ч. българско време на 31 май може да бъде следен метеорен дъжд с интензивност до няколко хиляди метеора за час.

" Очакванията обаче варират в прекомерно необятни граници – от едвам няколко метеора за час до хиляди за час. Явлението не може да се предвижда с висока акуратност. За страдание по същото време за нашите географски дължини денят към този момент ще е настъпил. Въпреки това от България могат да се проведат наблюдения в последните часове на нощта против 31 май, с цел да се ревизира дали няма нараснала метеорна интензивност в небето “, акцентира Маркишки.

Най-подходящите места за наблюдаване на явлението ще бъдат Югозападна Европа (Южна Испания, Канарските о-ви), Западна Африка, Атлантика, югоизточните елементи на Северна Америка и северните елементи на Южна Америка. Луната няма да затруднява наблюденията.

Смята се, че яркият метеорен дъжд сбъдва стремежи, тъй като се основава енергийно тяло - егрегор. Тогава силата вътре в нас се отключва и разрешава на всички наши копнежи да излязат на повърхността. От нас обаче зависи дали ще да отворим душите си, с цел да може да настъпи нужната смяна в живота ни.

" Явлението е удивително, тъй като човек единствено няколко пъти в живота си може да види същински натоварен метеорен дъжд с интензивност няколко хиляди метеора за час ", споделя още Маркишки. Наблюдатели, които са били свидетели на Леонидите от 1966 година, които доближават невероятните 80 000 метеора на час, означават по какъв начин потокът, предаван от радианта, дава на фена фактически чувство за придвижването на нашата планета в космоса, като „ Стар Трек “ резултат, сходен на " скок в хиперпространството ". A ние се надяваме метеорните дъждове да са по-благосклонни и да са решили да ни изненадат като стартират малко по-рано от предстоящото, за да им се насладим оптимално!
Едно самоуверено момиче в Космоса
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР