Спектакълът Демони“ е най-новото заглавие в афиша на театър Азарян“.

...
Спектакълът Демони“ е най-новото заглавие в афиша на театър Азарян“.
Коментари Харесай

„Демони“ на Ларш Нурен с първа постановка на българска сцена


Спектакълът „ Демони “ е най-новото заглавие в афиша на спектакъл „ Азарян “. Текстът е на актуалния шведски драматург Ларш Нурен, създател на повече от 70 пиеси, които най-често се занимават с интимния свят на индивида.

„ Демони “ е най-известната му пиеса, неведнъж поставяна в Европа и в целия свят. Сега излиза за първи път на българска сцена по самодейност на Сдружение „ Enso “. За дебютния си план екипът е поканил режисьора Крис Шарков, а преводът от шведски е особено изработен за постановката от Любомир Гиздов.Спектакълът ни води в жилището на Катарина и Франк, които са в средата на 30-те, живеят дружно от 9 години и нямат деца. И двамата се намират в пределна точка в досегашния си живот. Плановете за вечерта се провалят и напълно неподготвено те канят на посетители съседите си Йена и Тумас – фамилна двойка с две деца и без забележими спорове. Вечерта обаче придобива ненадейно развитие…

В представлението вземат участие актьорите Александра Димитрова, Адриан Филипов, Камелия Хатиб и Стоян Младенов. Сценографията е на Илияна Кънчева, а музиката – на Емилиян Гацов-Елби.

Премиерата на „ Демони “ е на 9 юни в спектакъл „ Азарян “.

/
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР