Спазваме закона, всеки може да участва в търга, заяви Георги

...
Спазваме закона, всеки може да участва в търга, заяви Георги
Коментари Харесай

От ПП алармират: Поръчката за Хуманитарна гимназия е нагласе...

Спазваме закона, всеки може да взе участие в търга, съобщи Георги Стаменов

 

Подозренията ни, че публичната поръчка за реституция и ремонт на постройката на Хуманитарната гимназия в Пловдив е нагласена, се потвърдиха - това се споделя в изказването на Продължаваме промяната, изпратено до медиите. 

Местното управление на партията припомня, че при инспекция на количествено - стойностната сметка, с която е съпроводен планът, са открили, че цените са надхвърлени с 18 - 20 %, което подухва подозрения за нерегламентирани практики. Депутатите, измежду които е и Росен Костурков,  изказаха съмнение за действителната стойност на ремонта, защото съгласно първичния план 4 млн. лв. са задоволителни за ремонт на цялата постройка, а 3,4 млн. - за двора и оградата.



Росен Костурков и Николай Ангов от Продължаваме промяната. До тях е Весела Балева, връзки с обществеността.

 

От Политическа партия припомнят, че са обезпечили посредством Министерството на културата и Министерството на образованието и науката над 4 млн. лв. за учебното заведение.

" Имаме обществена сензитивност, която не ни разрешава да седим безучастни пред безхаберието на Община Пловдив пред една рушаща се постройка, монумент на културата, в която учат 2000 деца и работят 150 учители. През юли тази година поискахме от  кмета на регион „ Централен “ да пусне пазарно изследване за ремонта постройката на Хуманитарната гимназия. Тогава оферта даде единствено една компания, която е близка до „ Трейс “. Офертата беше на стойност 12 700 000 лева

Сега излиза наяве, че същата тази компания " Трейс Груп Холд ", която построява и пробива до Централна гара, е подала оферта за реституция и ремонт на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Обществената поръчка е в размер на 12 млн. лв. с Данък добавена стойност, като в нея е включено и благоустрояването на дворното пространство ", разясняват от Политическа партия.

 

Георги Стаменов, кмет на регион " Централен ": 
Спазваме закона, всеки може да взе участие в търга


Обществената поръчка е направена при прецизното съблюдаване на разпоредбите на закона и е доказана от Комисията за защита на конкуренцията, съобщи кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. Условията бяха обжалвани от компания " Запрянови - 03 ", само че Комисия за защита на конкуренцията отхвърли жалбата като неоснователна. 

" Процедурата е обществена и  прозрачна, изискванията са ясни и всяка компания, която желала да взе участие,имаше опция да подаде документи. Публикувана е и в Европейския вестник заради значимостта й. Участниците ще посочат крайната цена и ние ще изберем най-изгодната за града ", увери Стаменов. 

Районният кмет подсети, че законът за публични поръчки разпорежда да се организира пазарно изследване по отношение на планирана стойност на обекта, когато има инфлация. " Инфлация в страната е брутална, в това число при строителните материали. Затова обявихме пазарно изследване, което беше оповестено в " ЦАЙС " също обществено. " Трейс " уточни цена 12 млн. лв., други резултати от изследването нямаше. Пак, както изисква законът, посочихме тази цена в поръчката ", изясни Георги Стаменов. 

До този миг по сметките на регион " Централен " от Министерството на културата са преведени единствено 1,8 млн. лв. със период на асимилиране до декември 2023 година " Чудно е по какъв начин хора, които нищо не са създали за Пловдив, си приписват заслуги ", реплекира Стаменов. 

Оферти са подадени от две софийски компании - " Трейс Груп Холд " и " ВХД - АД, някогашната " Водстрой ". 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР