Спасителните операции продължават, но търпението на хората се изчерпва. Въпреки

...
Спасителните операции продължават, но търпението на хората се изчерпва. Въпреки
Коментари Харесай

Над 25 хил. жертви и тих гняв към властта след трусовете в Турция

Спасителните интервенции не престават, само че търпението на хората се изчерпва. Въпреки вярата, че още хора ще бъдат открити живи, не престават да идват известия за чудотворни избавения, в това число на момче, извадено от руините 128 часа след труса. Беше избавено двумесечно бебе.

 

Вторични трусове към момента се усещат в град Газиантеп, ситуиран покрай епицентъра на труса.

Най-разрушителното земетресение в Турция от 1939 година насам повдигна огромни въпроси за това дали толкоз огромна покруса е можела да бъде избегната и дали държавното управление на президента Ердоган е можело да направи повече за спасяването на животи. Предвид избори на хоризонта, бъдещето му е сложено на карта след 20 години на власт и молбите му за национално единение останаха нечути.

 

Обществото подлага на критика остро управляващите за неналичието на бърза реакция. Някои села не можаха да бъдат достигнати с дни. Повече от 30 000 души от професионалния и доброволческия бранш в последна сметка дойдоха, дружно с екипи от доста други страни.

 

Турция има повече опит със трусове от съвсем всяка друга страна, само че създателят на главната доброволческа избавителна група счита, че този път политиката е попречила.

Президентът Ердоган призна, че напъните за търсене не са били толкоз навременни, колкото е трябвало, макар че Анкара разполага с " най-големия избавителен екип сега ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР