Спасителната операция за изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров

...
Спасителната операция за изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров
Коментари Харесай

Всичко свърши! Прекратиха издирването на Боян и обявиха: Бог да го прости!

Спасителната интервенция за изчезналия в Хималаите български планинар Боян Петров бе прекъсната. Той е в неопределеност близо две седмици, откакто потегли да изкачва връх Шиша Пангма.
Кирил Петков, който е от екипа на Боян Петров и взе участие в издирвателната акция, разгласи края на търсенето и се сбогува с алпиниста.
"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още един път - стигмахме 7400 м височина (лагер 3) и след това постепенно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без адаптация. След това в ниската част на планината направихме доста заходи. Целия високопланински полет беше 1 час и 30 минути. За страдание не открихме Боян, само че в този момент можем да си тръгнем знаейки, че всичко допустимо в действителност беше направено. Специално желаеме да благодарим на 10те приятеля на Боян, които през вчерашния ден финансираха този полет непосредствено, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите водачи на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се реализира! Бог да го елементарни Боян! ", написа във "Фейсбук " Кирил Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР