Спасителите използваха въжета и колани, за да изкачат петима души

...
Спасителите използваха въжета и колани, за да изкачат петима души
Коментари Харесай

Туристи останаха 21 етажа под земята в „Гранд Каньон“ заради развален асансьор

Спасителите използваха въжета и колани, с цел да изкачат петима души на безвредно място, откакто асансьор в националната туристическа атракция пещерите на Големия каньон в Аризона се скапе на 21 етажа подземен , заяви Асошиейтед прес.

Съпруг и брачна половинка, двойка с две дребни деца и минимум двама души на 70 години са правели 30-минутна обиколка на пещерите на Големия каньон в неделя и са се готвели да се върнат на повърхността, когато разкрили, че асансьорът не работи, оповестиха в прессъобщение от шерифството на окръг Коконино.

Един мъж от групата съумял да излезе и да уведоми управляващите , откакто се изкачил по спешното стълбище на повърхността, се споделя в известието. Властите решили, че останалите петима от групата могат да останат да нощуват в хотелския апартамент, ситуиран в дъното на пещерата, до момента в който поддържащият личен състав ремонтира асансьора.

Уведомени в понеделник сутринта, че ремонтът е несполучлив, звеното за търсене и избавяне на шерифа и техническият избавителен екип на пожарната работа във Флагстаф вършат с въжета избавителна система в асансьорната шахта. Като употребявали спешните стълби, те отишли до дъното, закрепили всеки от туристите в колан и ги издигнали един по един на повърхността.

Пещерите на Големия каньон са туристическа атракция на 19 км източно от Пийч Спрингс. Според уеб страницата на атракцията посетителите могат да прегледат антична пещера и да отседнат в под земята хотел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР