Спартак (Варна) победи с 2:0 Македония (Гьорче Петров) в последната

...
Спартак (Варна) победи с 2:0 Македония (Гьорче Петров) в последната
Коментари Харесай

Спартак завърши лагера в Турция с 2:0 срещу Македония

Спартак (Варна) победи с 2:0 Македония (Гьорче Петров) в последната си контролна среща от лагера в турския курорт Анталия. Така варненци се завръщат от южната ни съседка без изгубен дуел. Съперникът на " соколите " заема седмо място в елита на Северна Македония. 

В началните минути на дуела Спартак провежда няколко положителни офанзиви, като Румен Руменов и Родния Антуи стреляха от отдалеченост, само че неопределено. В 15-ата минута бърза контраофанзива на “соколите ” докара до това Жуао Марио да излезе самичък против вратаря на Македония (ГП), само че ударът му мина на сантиметри от страничния дирек. В 21-ата минута Румен Руменов насочи шут, с който тества рефлексите на Тасев. Вратарят на северномакедонците обаче улови без проблем. Първо в 28-ата минута още веднъж Руменов опита атрактивно осъществяване със задна ножица, само че не съумя да нацели задоволително мощно топката и тя попадна в ръцете на стража. 3 минути преди края на първата част пък пристигна и може би най-чистото състояние в срещата. Ивей Ромееш напредна добре отдясно и центрира към наказателното поле. Там Лерой Микелс се извиси във въздуха и игра рисково с глава, само че кълбото мина настрана. За северномакедонците Мишевски и Алексовски имаха шансове. Първият игра едва с глава в 35-ата минута, което не затрудни Фигейредо, до момента в който Алексовски не съумя да откри мрежата след рискова офанзива на своя отбор към края на полувремето.

През първите минути на второто полувреме не се сътвориха толкоз рискови положения, колкото през съвсем цялата първа част. В 59-ата минута обаче Грешка на Пламен Димов стави Стойков да му отнеме, да напредне с топка в крайници и да остане фронтално очи в очи с Дичевски. За благополучие обаче ударът на халфа на Македония (ГП) бе неакуратен. В 66-ата минута обаче Спартак съумя да разпечата вратата на своя съперник. Влезлият като запаса Беланюк стреля по прелестен метод от дъгата на наказателното поле и с прецизен изстрел в долния десен ъгъл матира вратаря на северномакедонците.  В 84-ата Румен Руменов удвои разликата. Той също насочи мощен шут отдалеко като прати топката непосредствено във вратата на съперниковия пазач.

Срещата пропуснаха Никола Борисов, Божидар Васев и Роберто Хименес поради болежки.

Варненци се прибират от Турция на следващия ден и ще се готвят в морската столица до първия си дуел от пролетния дял на шампионата против Лудогорец, който ще се организира на 11 февруари (събота) от 15 ч. на стадион " Спартак ".

Съставът на Спартак: 31. Кристиано Фигейредо, 14. Ивей Ромееш 3. Бен Карамоко, 25. Пламен Димов, 66. Александър Цветков, 17. Александър Белоусов, 8. Ивайло Климентов, 77. Румен Руменов, 13. Лерой Микелс, 47. Родни Антуи, 23. Жуао Mарио
Резерви:  21. Иван Дичевски, 1. Стефан Петков, 11. Виктор Митев, 20. Нейтън Холдър, 28. Андриан Димитров, 27. Денис Баланюк, 51. Иван Йорданов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР