Спартак Плевен се завърна на победния път в Националната баскетболна

...
Спартак Плевен се завърна на победния път в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Спартак Плевен удари ЦСКА като гост в НБЛ и му нанесе трето поредно поражение в първенството

Спартак Плевен се завърна на победния път в Националната баскетболна лига (НБЛ), надигравайки в дуел от 26-ия кръг тима на ЦСКА като посетител с 82:78.

Мачът в столицата стартира чудесно за " синьо-белите ", които поеха водачеството още в самото начало и след откриващите 10 минути си бяха обезпечили задатък от 26:20. В хода на втората част баскетболистите на Любомир Минчев даже съумяха за малко да пернат с 12 точки при 37:25, само че до почивката " алените " редуцираха част от пасива си, с цел да се отдръпват при закъснение от 42:47.



След подновяването на играта плевенчани, водени от Брайънт Томас и Талиб Занна, подвигнаха оборотите, което им разреши да стигнат до най-голямата си преднина от началото на срещата при 68:54, а след замяна на кошове разликата от 14 точки се резервира преди старта на заключителния интервал. В последните 10 минути " армейците " демонстрираха, че не са се предали и последователно понижиха изоставането, доближавайки се единствено на точка при 74:75. В края обаче Станимир Маринов вкара значима пукотевица, а Родни Първис беше прецизен от наказателната линия, с цел да донесат успокоение в редиците на спартаклии по пътя им към крайния триумф.



Талиб Занна стана най-резултатен за гостите със своите 26 точки, а Брайнът Томас и Николай Стоянов приклюиха надлежно с по 15 и 10.

За ЦСКА Венцислав Петков приключи с 25 пункта, до момента в който Георги Боянов и Александър Радукич вкараха по 13, само че все пак отборът на Росен Барчовски позволи трето следващо проваляне в мачовете от Първата шестица в НБЛ.

В класирането Спартак Плевен заема трето място с баланс 19-7, " алените " пък са на пета позиция с индикатори 13-12.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР