[SpaceX] Дружеството за космически туризъм Virgin Galactic на милиардера Ричард

...
[SpaceX] Дружеството за космически туризъм Virgin Galactic на милиардера Ричард
Коментари Харесай

Virgin Galactic на Ричард Брансън планира да стане публична компания

[SpaceX] Дружеството за галактически туризъм Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън възнамерява да стане обществено като част от договорка с компания за придобивания със специфични цели (SPAC), основана от основния изпълнителен шеф на Social Capital Чамат Палихапития. Това оповестява Reuters, базирайки се на собствен източник.

Условията

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Сделката в началото беше обявена от Wall Street Journal, като съгласно изданието особено основаното за задачата сдружение - Social Capital Hedosophia Holdings Corp, ще влага към 800 млн. $ за 49% от акциите на Virgin Galactic. Очаква се договорката да бъде оповестена до края на деня.

Компанията на Брансън се състезава против конкурентния бизнес за галактически пътувания на създателя на Amazon Джеф Безос. Virgin Galactic към този момент два пъти извърши полет на границата на Космосa със своя галактически " аероплан " VSS Unity. През декември компанията реализира и полет с двама водачи изпитатели на височина 82.7 км, което е оттатък рамките на стратосферата, в зоната, условно наричана ръба на Космоса. Така Virgin Galactic е все по-близо до задачата си да реализира суборбитални полети за галактически туристи.

След като Брансън основа компанията през 2004 година, амбициозният му проект се забави и претърпя съществени неуспехи, откакто истинският ShapeShipTwo се разруши при тестов полет през 2014 година Тогава водачът беше съществено ранен, а вторият водач почина.

Успешният полет на Unity беше една от последните стъпки, преди Virgin Galactic да стартира от дълго време обещаните туристически суборбитални полети в Космоса. Над 700 души са предплатили сумата от 250 хиляди $, с цел да могат да се впуснат в това вълнуващо, само че и рисково премеждие. Самият Ричард Брансън неведнъж е заявявал, че първи ще тества сигурността на полетите с Unity, преди да допусне клиентите си на борда, изключително в подтекста на случая с предходната совалка VSS Enterprise. Милиардерът е казвал преди, че възнамерява да бъде първият пасажер на първия комерсиален полет на SpaceShipTwo в средата на 2019 година, само че този период към този момент е отложен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР