Социолози и политолози са все по-категорични, че при този шарен

...
Социолози и политолози са все по-категорични, че при този шарен
Коментари Харесай

Социолози: Нови избори са неизбежни, Слави ще ги спечели


Социолози и политолози са все по-категорични, че при този пъстър парламент е съвсем невероятно да се сформира кабинет. Новите избори са неизбежни, сподели тази заран пред БНРКънчо Стойчев. Той обаче акцентира, че не без значение дали ще се мине през ново правителствои по-късно през длъжностен кабинет и дали това ще се случи преди или след президентските избори.

Първан Симеонов пък счита, че в случай че има нови избори, Трифонов може и да е първи.

Победител има. Няма спор, че това е ГЕРБ. Българска социалистическа партия падна заради изцяло неверна тактика и държание на водача на партията. Става дума за сбъркана политика. Българска социалистическа партия, бидейки най-голямата съпротива в Народното събрание, не откри никакъв метод да сплоти опозиционно настроените българи, гласи анализът на Кънчо Стойчев за предаването „ Преди всички “.

Относно дребната разлика сред „ Демократична България “ и Движение за права и свободи той съобщи, че гласовете на Движение за права и свободи са постоянно в избрани рамки и няма нищо ненадейно, а резултатът на „ Демократична България “ е добър.

Изявленията на премиера Бойко Борисов от нощес съгласно Стойчев имат два аргумента – излизане от здравната рецесия и единение при довеждане докрай на процеса на систематизиране на европейските фондове. Вероятността това да бъде осъществено е доста ниска, счита Стойчев.

По думите му, Слави Трифонов не би подкрепил ГЕРБ и да „ вземе подобен завой “, тъй като гласоподавателите му са го изпратили за друго в Народното събрание и той има по-дългосрочна тактика.

„ Въпросът е дали той би желал да ръководи, подвластен на всяка своя крачка от ГЕРБ. Отговорът е „ не “.

Гласовете за смяна натежаха. Ситуацията е патова. Най-легитимният избор би бил партиите на митинга да се съберат и с поддръжката на Българска социалистическа партия да създадат кабинет, счита Първан Симеонов от „ Галъп “.

Пред Нова тв той разяснява, че ще бъде доста мъчно ГЕРБ да сформира кабинет. Според него има евентуално партията на Слави Трифонов да завоюва едни идни нови избори.

Тогава в страната ще има една напълно нова обстановката. Хората на Трифонов споделиха, че са съгласни с концепцията за провеждането на нов избор, добави Симеонов.

На друго мнение е Димитър Ганев от „ Тренд”- той счита, че има вид за експертен кабинет на ГЕРБ и ИТН. Другият вид е коалиция към протестните партии с поддръжката на Българска социалистическа партия. Новите избори също били на масата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР