Социологът Първан Симеонов предупреди демократичната общност, че сега е възлов

...
Социологът Първан Симеонов предупреди демократичната общност, че сега е възлов
Коментари Харесай

Първан Симеонов: За добро или за зло мнозинството от българите не са либерални и прозападни

Социологът Първан Симеонов предизвести демократичната общественост, че в този момент е основен миг, който има основна роля: " И да решиш, че в този момент е пристигнал твоят миг, да развихриш своя дневен ред – импийчмънт, махай паметника, това е грешка и може да им коства успеха на изборите. "

 

Според Първан Симеонов Паметникът на Съветската войска е  " доста остроумен метод, по който ГЕРБ могат да пуснат по пързалката Демократична България и Политическа партия ", тъй като за тях е " жизненоважно да вземат анти-ГЕРБ добавката, за тях да гласоподават хора, които не са сини ".

Първан Симеонов уточни: " Ако вместо дневния ред статукво - смяна, наложиш дневния ред изток – запад, който сега е невралгичен поради войната, то тогава тази анти-ГЕРБ добавка я те припознае, я не те припознае, тъй като огромна част от нея изобщо не е настроена прозападно. Големи, съществени пластове от българското общество не са настроени прозападно. Ако ГЕРБ налее масло в огъня и ти вдигнеш мизата и кажеш – хайде, махаме го паметника, тогава първо ГЕРБ се описват доста като прозападни, което им е фикс концепцията в тези избори, второ – пускат тебе по пързалката. Защото доста хора споделят – аз не претърпявам ГЕРБ, само че няма да гласоподавам за теб, тъй като ти си в действителност един хипертрофиран вид на Демократична България. Кой губи от това? "

 

Първан Симеонов добави: " Когато стане подобен кантар сред две обединения, като стане такава акция за двама, черно-бяла, в един миг предпочиташ да не се показваш много-много от храстите, тъй като покажеш ли се, ставаш лесна цел. " Според него може да се прави прилика с акцията ГЕРБ - Българска социалистическа партия от 2017 година, " с ярката поляризация ", когато по думите му доста хора се уплашиха, че Българска социалистическа партия може да победи и гласоподаваха за ГЕРБ, а други назад – гласоподаваха с анти-ГЕРБ добавка.

 

 

Симеонов разяснява: " Обикновено най-после не става фотофиниш. Народът като види везната, излиза и я наклонява в едната посока, взема решение ребуса ", съобщи политологът.

Либералният блок в последните години имаше прилив в последния миг. Сега пък консервативният блок си има хартиената бюлетина и ще разчита на нея.  Симеонов означи: " Това, което става с Българска социалистическа партия, не е най-хубавото. Там има съвсем явни процеси. Българска социалистическа партия в последно време са експерти по оцеляване. Те могат да разчитат на значима роля след изборите. Може да се окаже, че Българска социалистическа партия са точно оня диспечер, който може да реши управническия формат. "

 

Симеонов акцентира, че постоянно в обстановка с два коня някой се пробва да играе третия кон и " Възраждане " са в извънредно добра хранителна среда сега, в това число с целия сюжет, който ще се предложи към войната, Паметника на Съветската войска и така нататък, 

 

Първан Симеонов добави: " Не е добре за обществото такива сюжети да припламват, само че съм сигурен, че основните представители на тези сюжети ще го предложат за следващ път по този начин, че в действителност да реализират противоположен резултат и да консолидират отсрещния лагер. Откакто се помня, все махат Паметника на Съветската войска. Аз имам прочут проблем с едностранчивостта на тълкуванията към този монумент, както и към паметника на американските летци в София. Много повече нюанси би трябвало да има. Имам и персонален проблем с тази борба с монументи. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР