Социологът и депутат от БСП проф. Иво Христов отправи остри

...
Социологът и депутат от БСП проф. Иво Христов отправи остри
Коментари Харесай

Иво Христов пита Захариева: Какъв е българският интерес за подписването на декларация срещу Русия?

Социологът и народен представител от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов насочи остри рецензии към външния министър Екатерина Захариева.
Причината бе, че тя и министрите на още девет страни пуснаха взаимно изказване във връзка 75-годишнината от края на Втората международна война, че май 1945 година " не донесе независимост на цяла Европа “, защото тогавашният Съветски съюз е наложил комунистическото ръководство в източната ѝ част.
" Какъв тъкмо е българският интерес, с цел да подпишете тази декларация?
Известно ли Ви е, че, в случай че не бе безапелационната позиция на Съветския съюз на Парижката мирна конференция, границата сред България и Гърция щеше да минава на 30 километра южно от Пловдив, т.е. към Бачково, попита Христов от парламентарната естрада.
Известно ли Ви е, че, в случай че не е бил Съветският съюз, Пиринска Македония щеше да е в рамките на Югославия?
Известно ли Ви е, че, в случай че не е бил Съветският съюз, размерът на репарациите, които България трябваше да заплати като включила се към Тристранния пакт страна, щеше да ни срине стопански, предизвиквайки трета национална злополука?
Известно ли Ви е, че, в случай че не е бил Съветският съюз, проектите на така наречен съдружници предвиждаха елиминирането на България като страна, създаваща проблеми на балканските ѝ съседи?
В качеството си на външен министър имате ли визия и историческа просветителна подготовка какъв документ подписвате? Ако - да, за какво го подписахте? Ако - не, за какво го подписахте? “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР