Социално предприятие в Раковски дава работа на хора в неравностойно

...
Социално предприятие в Раковски дава работа на хора в неравностойно
Коментари Харесай

Социално предприятие в Раковски изработва свещи за посещението на папата

Социално дружество в Раковски дава работа на хора в неравностойно състояние. Работилницата за свещи и сапуни е разкрита при започване на тази година, а продукцията към този момент се радва на триумф. За идното посещаване на папа Франциск в предприятието ще създадат специфични свещи, очакван е подарък и за светия отец.

Раковски

Социалното дружество е разкрито от благотворителната организация " Каритас " по европейски план. В него работят 12 поданици на Раковски, които получават за труда си минимална работна заплата.
Венцислав Чавдаров, шеф на общественото дружество: Целта на предприятието в действителност е да наеме хора с увреждания и също по този начин такива, които са неравностойни на пазара на труда по разнообразни аргументи. Имаше голям напор от искащи, които желаеха да работят.
Венелин и Теодора са измежду утвърдените претенденти. 35-годишният мъж се е специализирал в производството на сапуните, а Теодора дава отговор за пакетирането.
Венелин: Дойдох да работя тук, тъй като на никое място другаде не ме желаят, 95% ми е нетрудоспособността и тук се усещам доста добре, тъй като тук се усещам потребен.Теодора: Не съм работила близо от една година и взех решение, че нуждая се от нова работа и потърсих.
В предприятието употребяват напълно с български артикули и всичко се прави на ръка.
Ваня Плачкова, управител на предприятието: Парафинът, който вземаме за свещите, го претапяме отначало, вкарваме цвят и мирис, и към този момент го декорираме по отношение на нашата фикция, по същия метод със сапуните.
Работи се и по дизайна на специфична свещ, която ще се предлага на гостите на Раковски по време на визитата на папа Франциск през месец май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР