Социалният патронаж в Монтана, където се приготвя храна за 400

...
Социалният патронаж в Монтана, където се приготвя храна за 400
Коментари Харесай

Социалният патронаж в Монтана е с нова кухня

Социалният патронаж в Монтана, където се подготвя храна за 400 възрастни поданици на общината и за още 1 000 души по програмата “Топъл обяд”, е с ново кухненско съоръжение. Проектът е финансиран по стратегия на Социалното министерство. От там са обезпечени 27 000 лева, общината е взела участие с 3 000 лева
В кухнята към този момент има съвременен конвектомат, с който могат да се подготвят храни на пара, нова картофобелачка с потенциал 15 кг /2 мин., ледник и фризер.
„ Продължаваме да работим за по-качествено обслужване на хората с ниски приходи в общината. Новата техника на Социалния патронаж освен ще улесни ежедневната работа на личния състав, само че и ще усъвършенства качеството на приготвяната храна”, сподели кметът Златко Живков.
350 възрастни хора и инвалиди от Монтана са записани в патронажа, още 50 се обслужват от филиала в село Смоляновци.
22 души работят в Социалния патронаж в Монтана - 5 в кухнята, 3-ма разнасят храната на записаните по домовете им, 3-ма са водачите. Като обществени асистенти работят 5 дами, по поръчка на записаните те ги посещават в къщи по 1 час седмично като им пазарят, купуват медикаменти, съпровождат ги при посещаване на доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР