Социалният министър Деница Сачева отново избухна в телевизионния ефир на

...
Социалният министър Деница Сачева отново избухна в телевизионния ефир на
Коментари Харесай

Хейтминутка: И отново майките от Системата ни убива ни пречат!

Социалният министър Деница Сачева още веднъж избухна в телевизионния ефир на bTV, като дефинира дейностите на майките от " Системата на убива " като провокативни, съгласно нея задачата е " да се влезе в медиите непременно " и  " през идващите месеци ще сме очевидци на доста провокации ". На нейната надменност и назадничавост сме се нагледали, само че това, което в действителност ме втрещи е какъв брой арогантни и нетолерантни сме всички ние. 

Доколко претекстовете на майките и ръководителя на гражданската платформа на Мая Манолова, която също беше през вчерашния ден в центъра на събитията в Партийния дом, са преднамерени, оставам на всеки един от вас да реши. Но е неприемливо те да бъдат принудително изведени от постройката. И то под давление на ръководителя на Народното събрание – Цвета Караянчева. Тя за следващ път показва политическата си отпадналост като " насъска " гардовете на НСО против деца с увреждания. А за това, че на едно от тях е отхвърлен достъп до тоалетната в постройката, дори не ми се приказва. Защото е унизително. Унизително за всички нас, които устояваме тези, които сами си избрахме и които отхвърлят да си отидат, даже когато не ги желаеме. Тези, които освен че не стопират да се употребяват от привилегии, само че не стопират и да се тръшкат, когато някой им скапе комфорта и изиска отговорност за дейностите им. 

Но още по-недопустими са мненията, които прочетох в онлайн медиите под публикации по мотива през днешния ден. Защото едно е политик със съмнителна известност да се усеща " окупиран " от майки с деца, а съвсем друго – майки да считат майки на деца с увреждания за " продажни артисти в режисиран театър ". Защото ние сме хора и би трябвало най-малкото да се смирим, когато някой ни демонстрира какво е всеотдайност, цялостно отдаване, ограничения, болки и безсънни нощи. И не би трябвало да забравяме, че тези дами са принудени непрекъснато да се борят, с цел да могат да се грижат за децата си, макар страната. И както споделя една от коментиращите: " Унижават майките като че ли са предмети! А и те от майки са родени!Потресена съм! Боже, намеси се неотложно! Амин! "

Не знам Бог дали ще се намеси, само че все си мисля, че това, от което имаме потребност, е малко повече човечност. Дали Манолова употребява тези майки и до каква степен дейностите са ѝ користни, ще стане ясно някой ден. Аз персонално нямам къса политическа памет и доста добре знам коя е тя, от кое място потегли и в какво ни забърка. Но това не трансформира обстоятелството, че толкоз доста сме оскотели, че нямаме боязън от Бога – този, който зовем, с цел да стартираме да живеем по-добре. Че за нас няма нищо свято, даже и тъгата на една майка в неволя. 

Вярвам, че всеки живот има стойност. Но се чудя какъв брой ли стойностни са животите на тези, които сеят единствено ненавист, завист и ненавист?! И по какъв начин една българска майка е способна да заяви: " Кои майки, тези, които по през целия ден са по улиците и желаят да ги съжаляват поради дечицата им! Да, в действителност тези деца са за жалост с майки като тях! Жалко за тях! Ето за тези,,майки " приказвам, тъй като не са! ".

Не, незнайна госпожо, тъпо за Вас! Защото, в случай че Вие имате здрави деца, добра работа и сте заобиколена от хора, които Ви оказват помощ и Ви обичат, то огромна част от тези майки не могат да се похвалят с това. И аз в действителност Ви скърбя, всички, на които майките от " Системата ви убива " Ви пречат. Да отидете до тоалетна, да пресечете булеварда, да живуркате в балона, който сте си основали, без да си давате сметка, че някои сме по-облагодетелствани от други. Отворете сърцата си и спрете с тази мантра, че някой все тъкмо вас желае да прецака! 

 
Общественото разискване за Национална детска болница – подигравка или покруса?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР