Социалният министър Бисер Петков покани протестиращи майки на деца с

...
Социалният министър Бисер Петков покани протестиращи майки на деца с
Коментари Харесай

Петков покани майките на деца с увреждания да продължат преговорите

Социалният министър Бисер Петков предложения протестиращи майки на деца с увреждания да се върнат в работната група за Закона за хората с увреждания. Министърът посети през днешния ден палатковия лагер на протестиращите майки край Народното събрание, с цел да изиска поддръжка, тъй като, по думите му, крайният период за създаване на закона наближава, а от министерството желаят всички групи хора с увреждания да бъдат задоволени.

Петков изясни, че е реалистично законът да бъде гледан при започване на октомври от Народното събрание, в случай че майките се върнат в работната група. Предложението ще бъде на Министерския съвет. Ще има и едномесечен период за публично разискване. Той изясни, че няма да почива през август, а идващото съвещание на работната група ще бъде в понеделник.

Бисер Петков изрази страдание, че майките са получили текстове на законопроекта, които авансово не са били съгласувани с него, където те са разкрили отпадане на главното им искане за персонална помощ. Той добави, че в плана, който през вчерашния ден е гледан от специалистите и ще бъде препоръчан на работната група в понеделник, се разписва персоналната помощ в закона от позиция на права, а доразписването й като обществена услуга - в Закона за обществените услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР