Социалните мрежи прегряват около нова задача за правилата за движение

...
Социалните мрежи прегряват около нова задача за правилата за движение
Коментари Харесай

Мрежата полудя по нова задача за правилата за движение по пътищата: Кой ще мине пръв

Социалните мрежи прегряват към нова задача за разпоредбите за придвижване по пътищата. Масово се споделя и разяснява картинка на кръстовище с четири автомобила със специфичен режим на придвижване обърква потребителите. Потребителите спорят кой би трябвало да мине пръч - колата за спешна помощ, пожарната, полицията или държавен автомобил.


Повечето мнения се въртят към тезата, че първо би трябвало да мине колата за спешна помощ, тъй като ще избави живот, съгласно някои обаче преимуществото би трябвало да е за пожарната, защото може да се касае за помощ на повече хора.


Според закона Водачът на моторно транспортно средство със специфичен режим на придвижване може:
1. да минава при забраняващ сигнал на светофара или да минава, без да стопира, при съществуване на пътен знак, който изисква това, само че единствено откакто понижи скоростта задоволително, с цел да извърши това безопасно;
2. да надвишава позволената оптималната скорост на придвижване дотолкоз, доколкото няма да заплаши нечий живот или имущество;
3. да не се преценява с организацията на придвижването, когато това се отнася до посока на придвижване и завиване в избрани направления;
4. да паркира или да престоява без значение от наредбите на този закон; през това време той може да подава единствено светлинни сигнали.
(2) Разпоредбите на алинея 1 не освобождават водачите на моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване, както и водачите на съпровожданите от тях коли от задължението да ръководят по безвреден метод.

Преди няколко месеца друга задача, само че от листовки, занимаваше мозъците на водачите. Тогава трябваше да стане ясно още веднъж кое транспортно средство има преимущество сред кола и рейс, като объркването бе поради пътните знаци, маркировката и светофара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР