Социалните мрежи предлагат удобен начин за контактуване и обмяна на

...
Социалните мрежи предлагат удобен начин за контактуване и обмяна на
Коментари Харесай

Как се блокират хора във Facebook

Социалните мрежи оферират комфортен метод за контактуване и обмяна на хрумвания с хора по целия свят. За страдание обаче те могат да бъдат и място, където нежелани “коментатори” ви бомбардират с неуместни или обидни мнения и наличие.

Няма потребност да премахвате профила си поради тях. Фейсбук предлага функционалности, които ще скрият тези хора (не от живота ви, само че най-малко от “стената” в социалката)…

Прочетете още: Как да деактивираме или изтрием профил във Фейсбук?

Как се блокират хора във Фейсбук
Ако употребявате услугата през браузър, то ето по какъв начин да елиминирате досадниците. В горния десен ъгъл на страницата има иконка, изобразяваща въпросителна. Кликнете на нея и в появилото се падащо меню изберете “Крактки пътища към поверителността” (или “Privacy shortcuts”, в случай че ползвате Фейсбук на английски).

На идната страница ще видите няколко секции, най-горната от които се споделя “Поверителност” ( “Privacy”). Кликнете върху “Вижте още настройки за поверителност” ( “See more privacy settings”).

В лявата колона ще откриете секция “Блокиране” ( “Blocking”). Кликнете върху нея, вдясно ще се появят съответните настройки.

В средата ще забележите текстово поле, озаглавено “Блокиране на потребители” ( “Block users”). Въведете име на човек и натиснете бутона в дясно. В появилото се меню намерете верния човек и кликнете на бутончето за блокиране против името му.

От Фейсбук разясняват: “Ако блокирате някого, той към този момент не може да вижда какво публикувате на стената си, да ви отбелязва, да ви кани на събития или в групи, да стартира диалог с вас или да ви добави като другар. Забележка: не визира приложения, игри или групи, в които участвате и двамата.”.

Ако въпросната личност е в листата с другари, то тази алтернатива анулира този статус. Той (или тя) обаче няма да бъде известен категорично и ще разбере, че е блокиран едвам когато се опита да разгласява нещо на стената ви.
Блокиране на хора през мобилната версия на Фейсбук
Във Фейсбук приложението за Android докоснете иконката изобразяваща три линии горе вдясно и по-късно изберете “Настройки и поверителност” ( “Settings & Privacy”). При iPhone/iPad търсете този бутон долу вдясно.

Посочете “Настройки” ( “Settings”) и скролнете надолу, до момента в който не достигнете до опцията “Блокиране” ( “Blocking”).

Тук можете да добавяте хора към същия лист, разказан нагоре. Изберете бутона с плюс на него и напишете име в тъсачката. Натиснете “Block” опцията против съответното име.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР