Социалните мeдии са разполагали с информация за вредното си въздействие

...
Социалните мeдии са разполагали с информация за вредното си въздействие
Коментари Харесай

The Cube: Какво разкри съдебно дело срещу социалните медии?

Социалните мeдии са разполагали с информация за нездравословното си влияние върху потребителите, само че не са подхванали нужните дейности. Какви други разкрития открива правосъдно дело, водено против тях, ще научим от Мария Кръстанова в The Cube.

 

От " Bloomberg " научаваме, че софтуерните компании са знаели за отрицателното въздействие върху потребителите си, в това число и самият притежател на Meta-Марк Зукърбърг, само че не са подхванали никакви ограничения по въпроса. Това е единствено едно от разкритията, които се осветляват около правосъдното дело за пристрастяване, заведено против обществените мрежи в Оукланд, Калифорния. Към сегашния миг част от правосъдните документи са към момента засекретени, само че изтече нередактирана версия, от която научаваме някои детайлности.

Делото в Оукланд се състои от десетки тъжби, подадени в Съединени американски щати от младежи, които упрекват Фейсбук, Instagram, TikTok, Snapchat и други сходни платформи за причиняване на тревога, меланхолия и хранителни разстройства. Твърдят още, че работещите сега логаритми склоняват към самоубийство.

Упрека към Meta е, че вместо да се подхващат ограничения за разрешаването на този проблем, софтуерният колос даже е съкратил екипа, виновен за психологичното здраве на потребителите. Говорител на компанията отхвърля обвиняванията, потвърждавайки, че даже е имало нарастване на финансирането в това отношение.

Вътрешни документи компанията майка на TikTok издават, че и тази платформа знае за рисковете, предприемани от доста младежи, и склонността им към рискови трендове в мрежата. Тази информация идва на фона на опасенията, че логаритъмът в TikTok работи тъй че да предизвика взаимозависимост при избрани консуматори.

От своя страна обществените мрежи се базират на закон, датиращ от 1996 г, който обезпечава на платформите имунитет против искове за нездравословно наличие, оповестено от консуматори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР