Социалната политика на ГЕРБ била на принципа проба-грешка. Така социалистът

...
Социалната политика на ГЕРБ била на принципа проба-грешка. Така социалистът
Коментари Харесай

Депутатите поспориха как гледат на хората с увреждания

Социалната политика на ГЕРБ била на правилото " проба-грешка " . Така социалистът Георги Гьоков захапа обществения министър Бисер Петков. Управляващите се държат високомерно и не се вслушат в гласа на опозицията и на хората с увреждания , посочи той. Недостатъчни били ограниченията за хората с уврежданиа.

Единният информативен указател за хора с увреждания е трябвало от дълго време да бъде подготвен. Според алените необходим е Закон за персоналната помощ.

Предпочитам да умра преди детето си - тези думи на обезверена майка на дете с увреждане цитира сътрудника му Михаил Христов.

 Бисер Петков: Изготвяме напълно нов закон за хората с увреждания
Бисер Петков: Изготвяме напълно нов закон за хората с увреждания

Майките на децата с увреждания влизат в работната група

ГЕРБ пък дадоха отговор, че се вземат ограничения за хората с увреждания и упрекнаха левите в измама .

Според Хасан Адемов от Движение за права и свободи тест за зрелостта на едно общество е методът, по който се организират политиките за хората с увреждания . Той се разгласи за почтено присъединяване на тези хора в публичния живот. Всяко държавно управление полагало старания да даде повече средства за хората с увреждания. Въпреки че парите порастват, недоволството не стихва.

Разработването на Закон за обществените услуги е една от задачите, заложена в програмата за ръководство на държавното управление, съгласно Светлана Ангелова, която отбрани ограниченията на кабинета. ГЕРБ оферират да се разпореди на министъра на труда и обществената политика в период до 30 юни 2018 година да показа в Народното събрание Концепция за план на Закон за обществените услуги . Народното събрание в последна сметка разпореди на Министерски съвет да показа такава идея.

 Слави Трифонов облече тениска
Слави Трифонов облече тениска " Системата ни убива "

Родителите не бяха чути за промяна на политиката на деца с увреждания

Според министъра на труда Бисер Петков хората с увреждания са приоритет за кабинета и негов персонален ангажимент. В период щяло да има Закон за обществените услуги. Социалните услуги са самобитен мост към услугите с повсеместен достъп, акцентира той.

Осигурено е финансирането на тези услуги, увери Бисер Петков. 16 000 са персоналните асистенти , които дават тази услуга. 162 милиона лв. годишно се изплащат като интеграционни добавки, както изясни общественият министър.

 Не пуснаха майките с черни балони и тениски в Народното събрание
Не пуснаха майките с черни балони и тениски в Народното събрание

Те имаха среща с депутатите социалисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР