Социалната мрежа Twitter ще придобие лондонската стартъп компания Fabula AI,

...
Социалната мрежа Twitter ще придобие лондонската стартъп компания Fabula AI,
Коментари Харесай

Twitter придобива технология за идентифициране на онлайн дезинформация

Социалната мрежа Twitter ще придобие лондонската стартъп компания Fabula AI, която работи по технология за разкриване на подправени вести, заяви TechCrunch.

Fabula AI създава технология за идентифициране на онлайн дезинформация, като преглежда моделите за това по какъв начин подправените неща спрямо същинските вести се популяризират онлайн. Twitter оповестява, че придобиването на Fabula AI ще му помогне да построи своите вътрешни качества за машинно образование, като екип от откриватели от международна класа за стартъп ще стане част от вътрешна изследователска група, водена от Sandeep Pandey.

От уеб страницата на Fabula излиза наяве, че компанията е патентовала технология, наречена Geometric Deep Learning, която е с висока успеваемост във връзка с идентифицирането и откриването на онлайн дезинформация. От Twitter не загатват по какъв начин възнамеряват да употребяват тази новаторска технология, а единствено че Fabula ще даде на компанията опцията да проучва доста огромни и комплицирани масиви от данни.

Стартъп технологията ще подкрепи напъните на обществената мрежа да накара хората да се усещат в сигурност и да виждат по-подходяща информация в платформата. "Има още какво да създадем, с цел да интегрираме технологията на Fabula, с цел да укрепим системите и интервенциите си през идните месеци, " разяснява представител на Twitter новата облага на обществената платформа. Нарастващият надзор върху обществените мрежи, подбуден от опасенията, че позволяват разпространяване на подправени вести на платформите си и по този метод оформят по неверен метод публичното мнение, е съществена причина Twitter да вземе решение да придобие лондонската стартъп компания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР