Социалната мрежа Twitter плаща на служители за преглеждане на лична

...
Социалната мрежа Twitter плаща на служители за преглеждане на лична
Коментари Харесай

Служители на Twitter преглеждат лична кореспонденция на потребители?



Социалната мрежа Twitter заплаща на чиновници за ревизиране на персонална потребителска преписка, намираща се на сървърите на компанията, за анализиране, профилиране и подаване на информацията към рекламодатели. За това признават нейни сътрудници, снимани със скрита камера от организацията Project Veritas. Тя специализира в региона на корупцията, измамите и нарушаването на човешките права.

На записа са запечатани изявления на четирима чиновници, работещи в Twitter: Конрадо Миранда, Клей Хейнс, Пранай Синх и Михай Флореа.

Прочетете още: Фейсбук, Гугъл, Microsoft и Twitter ще си сътрудничат за премахването на терористично наличие

Във видео, снимано на 6 януари 2018 година, Хейнс признава в прав текст, че социалката разполага със специфичен екип, състоящ се от стотици души, които преглеждат персонални потребителски известия, включително и интимни.

“Най-малко три- или четиристотин души. На тях им се заплаща, с цел да гледат фотоси на пениси – признава той. – Виждал съм доста повече пениси, в сравнение с ми се желае да видя въобще в границите на живота си.”

Пранай Сингх, който е управител по директните известия, пък оповестява, че цялата персонална преписка на потребителите на Twitter е на “неговия сървър”. По думите му всяко текстово текстово известие, попаднало онлайн, се проучва за изнясняване ползите на потребителя. Разбира се, получените данни са за обмен.

По думите на Михай Флореа, софтуерен специалист в Twitter, компанията би трябвало да потвърждава връзката сред подаваните от нея данни и консуматори, заради което се употребяват мейл адреси или cookie файлове за тяхното следене.

Според Конрадо Миранда на сървърите на компанията попадат и консуматори, които нямат профили в Twitter. По думите му няма метод предотвратяване от това информацията да попадне в “лоши ръце”.


Видеото е част от поредност материали за Twitter, оповестена от деятеля Джеймс О’Кийф, началник на Veritas Project. В други става дума най-много за политическата просвета в обществената мрежа. В един от тях прокарва концепцията, че компанията практикува загадка блокировка на политически изявления с закостенял темперамент.

От ArsTechnica означават, при основаването на видеото материалите са манипулирани посредством монтаж. Например по отношение на описаното горе е употребявано мнението на Стивън Пиер, инженер от Twitter, което е направено по този начин, че да звучи все едно е ориентирано против консерваторите. При ревизиране на цялостната версия обаче се оказва, че той приказва против грубото и неуважително отношение. От изданието поучават потребителите да подхождат с известна доза песимизъм към излагана по сходен метод информация.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР