Социалната мрежа реши да заличи профила на американския активист и

...
Социалната мрежа реши да заличи профила на американския активист и
Коментари Харесай

Instagram премахва акаунта на Робърт Кенеди заради изказване за ваксината

Социалната мрежа реши да заличи профила на американския деятел и юрист Робърт Кенеди – племенник на 35-ия президент на Съединени американски щати Джон Кенеди. Както заяви през днешния ден телевизия CNN, решението е поради негови изявления срещу потреблението на, съобщи БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Кенеди – младши повече от 15 година поредно се афишира против имунизациите и по-рано лобираше за смяна в законодателството, предвиждащо наложителна имунизация на децата.

„ Премахнахме акаунта поради многократното разпространяване на въвеждащи в подвеждане изявления за имунизацията против коронавирус”, цитира малкия екран изказването на представителя на компания, която е притежател и на Instagram.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Фейсбук Inc. разгласи в понеделник, че ще " разшири напъните " з...

Подчертава се, че към този момент няма да се блокира акаунта на Кенеди в обществената мрежа Фейсбук, в която деятелят има 300 000 почитатели.

От началото на пандемията компания Фейсбук стартира битка с разпространяването на лъжлива информация за в своите мрежи. Вече са отстранени хиляди сходни изявления. На потребителите се дават уточнения от Световната здравна организация във връзка една или друга недостоверна доктрина или дезинформация.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР