Социалната мрежа Facebook ще предложи нови изживяване с изкуствен интелект(снимка:

...
Социалната мрежа Facebook ще предложи нови изживяване с изкуствен интелект(снимка:
Коментари Харесай

Meta ще внедри генериращ AI във всички свои платформи


Социалната мрежа Фейсбук ще предложи нови преживяване с изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Meta – компанията, която стои зад обществената мрежа Фейсбук, ще стартира да интегрира AI генератори на текст, изображения и видео във водещите си платформи, включително Фейсбук и Instagram, е декларирал на корпоративна среща със чиновниците основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг, представен от Axios.

Докато Meta постоянно е била в челните редици на проучванията и разработките на генеративни AI модели, компанията малко постепенно ги интегрира в личните си артикули. На среща с личния състав Зукърбърг е оповестил няколко технологии, които са в разнообразни стадии на разработка и вътрешно тестване.

Много от тези технологии ще станат налични за потребителите на услугите и продуктите на компанията. Например, една такава технология ще разреши на потребителите да трансформират свои лични изображения и фотоси въз основа на текстово изложение и по-късно да ги споделят в Instagram Stories.
още по темата
Друга технология ще разреши основаване на няколко AI бота с разнообразни самоличности и качества. Те ще оказват помощ на потребителите или ще ги забавляват. Подобни AI ботове ще се употребяват най-вече във Фейсбук Messenger и WhatsApp.

Meta също ще бъде хазаин на вътрешен хакатон (форум за разработчици) през юли тази година, отдаден точно на генеративния изкуствен интелект.

Докато Meta към момента мисли за включване на генеративни AI принадлежности в своите артикули, други софтуерни колоси към този момент са в развой на консолидираното им. Например, Microsoft прибавя разнообразни AI асистенти към пакета Office, операционната система Windows и търсачката Bing.

По-прекият съперник на Meta, Snapchat, пусна бота Snap AI, а компании като Adobe и Salesforce създадоха голям брой нови функционалности, които интегрират генеративен AI с техните артикули.

„ През миналата година станахме очевидци на някои в действителност невероятни пробиви, качествени пробиви в региона на генеративния AI. Това отваря опция за нас да вземем тези технологии и да ги вградим във всеки един от нашите артикули ”, споделя Зукърбърг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР