Социалната мрежа Facebook не очаква мащабния скандал с изтичането на

...
Социалната мрежа Facebook не очаква мащабния скандал с изтичането на
Коментари Харесай

Фейсбук не очаква грандиозният скандал с личните данни да се отрази на приходите ѝ

Социалната мрежа Фейсбук не чака огромния скандал с приключването на персонални данни на 87 млн. консуматори да се отрази доста на приходите ѝ. Това съобщи Каролин Евърсън, вицепрезидент на компанията, отговарящ за световните маркетинг решения, пред Wall Street Journal.

По-голямата част от потребителите на Фейсбук не са трансформирали своите настройки за запазване на данните през последните четири седмици, на фона на абсурда с Cambridge Analytica, сподели Евърсън.

" Не сме очевидци на огромни промени в държанието, хора да споделят, че няма да споделят никакви данни с Фейсбук повече “, разяснява още тя.

Същевременно компанията не чака по-стриктни закони за запазване на потребителската информация, които могат да накарат хората да спрат таргетираните реклами и да свият рекламните доходи на обществената мрежа, добавя тя. „ Не чакаме огромни промени в нашите общи доходи и нашия бизнес модел “.

Бизнес моделът на Фейсбук разчита на това, че разрешава на фирмите да насочват своите реклами към потребителите, на база на информацията, която хората споделят в обществената мрежа.

Източник: expert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР