Социалистите също отсвириха заседанието на Народното събрание, планирано за петък,

...
Социалистите също отсвириха заседанието на Народното събрание, планирано за петък,
Коментари Харесай

Нинова: Няма да сме златният пръст на Борисов

Социалистите също отсвириха съвещанието на Народното събрание, планувано за петък, стана ясно преди минути. " Няма да влезем на следващия ден в Народното събрание. Няма да има съвещание ", разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изключително изказване.

" Няма да влезем, няма да създадем кворума ", безапелационна беше тя.

„ Българска социалистическа партия няма да сме златният пръст на Борисов за античовешките решения, които желае да взима ”, добави Нинова.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков свика депутатите в последния ден на предизборната акция изключително по искане на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, с цел да се отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката, признат от Народното събрание на 5 октомври 2023 година

Снощи обаче ПП-ДБ също обявиха, че няма да участват на съвещанието и настояха то да не се привиква. " Възраждане " също няма да влязат в пленарната зала. От Има Такъв Народ споделиха, че ще участват.

Така се събират 116 депутати от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, което значи, че кворум няма да има. За да се открие пленарното съвещание е належащо броят присъстващи в залата с цел да е повече е от половината от народните представители.

Междувременно Корнелия Нинова разгласи, че са правени опити да бъдат вербувани депутати от левицата, които да обезпечат кворума за изключителното съвещание.

„ Двама-трима души, те си знаят кои са. Спрете да звъните на депутатите на Българска социалистическа партия. Трябват ви 5 гласа и аз ви подсигурявам, че от Българска социалистическа партия няма да получите нито един ”, отсече водачът на Българска социалистическа партия, без обаче да конкретизира кои са въпросните депутати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР