Сопот. Румен Петков и Владимир Маринов се срещнаха с изпълнителния

...
Сопот. Румен Петков и Владимир Маринов се срещнаха с изпълнителния
Коментари Харесай

Румен Петков и Владимир Маринов се срещнаха с изпълнителния съвет на синдикат „Подкрепа“ във ВМЗ „Сопот“

Сопот. Румен Петков и Владимир Маринов се срещнаха с изпълнителния съвет на профсъюз „ Подкрепа “ във ВМЗ „ Сопот “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . В началото на срещата Румен Петков сподели, че главният проблем в ръководството на стопанската система е страната и то не тъй като е неприятен собственик.
„ В това няма никакво подозрение, че най-мощното, най-модернизирането е ВМЗ. Когато това не стане метод на мислене в страната, не в Министерство на стопанската система единствено, нищо положително няма да се случи “, сподели още водачът на АБВ.

Според него ВМЗ - Сопот е българският военно-промишлен комплекс, който десетилетия наред е бил главен бранш в българската стопанска система.
Той насочи рецензия, че когато страната си разрешава в такива чувствителни предприятия, да влизат прокуратура, полиция, да се вършат тараши, внушения за крадене и нерегламентиран експорт на оръжия, няма по какъв начин военно-промишленият комплекс да бъде одобряван задушевно.

„ Наше надълбоко разбиране е, че във външнотърговската политика на нашата страна няма значение за равнището - дали е президент, министър, Народно заседание, военнопромишленият комплекс би трябвало да бъде показан “, акцентира още Румен Петков.

Той напомни, че с Владимир Маринов в Пловдив са декларирали, че бордът на ВМЗ – Сопот би трябвало да бъде уволнен неотложно от служебното държавно управление, защото това са хора, които нямат визия от естеството на организацията на работата във ВМЗ.
Румен Петков посочи, че дълбокото разбиране на управлението на АБВ е, че бордовете на практика са хранилки. По думите му не са доста хората, които би трябвало да бъдат отпред на такива предприятия.

Според него страната би трябвало да съобщи ясно отношението си към военнопромишления комплекс, да подсигурява налична цена на ел. силата за стопанската система, генерално да премисли отношението си към производството, да редуцира бордовете и интензивно да включи представители от военнопромишления комплекс във външното посланичество.

Заместник-председателят на АБВ и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в 46-ото Народно заседание Владимир Маринов съобщи, че си дава сметка какво значи военнопромишления комплекс и доколко е определящ за българската стопанска система. Той обърна внимание и на смисъла му за района.

„ Някак си не се откри воля от политиците ясно и тъкмо да заявят в последна сметка каква страна ще бъдем и да дефинират ясни цели. Определянето на цели подсигурява държавническото държание и мислене. Смяната на една политическа мощ с друга или промяната на властта не би трябвало да трансформира тези цели. Ако в България не си дадем ясна и точна сметка какво можем преди всичко, с какви запаси разполагаме, какво би трябвало да развиваме, къде имаме позиции, какво можем да вършим най-добре и да заложим на него, нещата ще се случват тъкмо по този метод “, сподели още Владимир Маринов.

Той попита по какъв начин не се е намерила за 30 години воля в политиците, че по пет въпроса нямат разлики. Според Владимир Маринов военнопромишленият комплекс би трябвало да е един от целите за България.
„ Ако страната не си влезе в ролята и подписва знайни и незнайни съглашения със знайни и незнайни консултанти, без това да е притежание на заинтригуваните страни и на обществото, това е безконтролно ръководство на едни недържавници. Много се надявам в границите на идващите няколко години да има преди всичко политическа воля да се обединят към няколко целта. Нека стартират с енергетиката и военнопромишления комплекс “, сподели Владимир Маринов и акцентира, че от АБВ ще упорстват за това.

Димитър Атанасов от синдиката, който има над 2000 души в завода благодари на Румен Петков и Владимир Маринов за поддръжката. Той съобщи, че желанието на синдикатите е промяна на борда и просто чиновниците да бъдат оставени да работят.
След диалога водачът на АБВ, Владимир Маринов и Димитър Атанасов разгледаха музейната колекция, която споделя историята на ВМЗ – „ Сопот “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР