Солта е нещо, което може да се намери във всеки

...
Солта е нещо, което може да се намери във всеки
Коментари Харесай

12 приложения на СОЛТА, с които домът ви ще блести

Солта е нещо, което може да се откри във всеки дом. Но с изключение на, че прави ястията по-вкусни тя има доста други приложения, които може да ни спестят използването на не толкоз безвредни препарати за разчистване. Ето някои приложения на солта, които ще ви спестят време и старания, а най-много ще сте сигурни, че нищо няма да навреди на вас и на фамилията ви.
1. За да предпазите съдовете за готвене - незабавно след приложимост поръсете дъното на употребяваната тенджера или тиган със сол, тъй че да бъде покрита цялата повърхнина. Изчакайте 5 минути и избършете с гъба. Няма да има и диря от загоряла храна. 
2. Солта е добър асистент и при почистването на железни и сребърни произведения. За задачата смесете сол, оцет и брашно. Разбъркайте и се уверете, че солта се е разтворила. Със сместа изтъркайте металните предмети и те ще заблестят като нови!
3. Електрическата кана за вода е незаместим асистент в кухнята, само че с времето по дъното й се образуват налепи. За да ви служи дълго и правилно понякога слагайте 3-5 супени лъжици сол в нея, сипете вода и я включете да заври. Солта ще отстрани отлаганията и ще дезинфекцира уреда.
4. С идването на топлия сезон в някои семейства се появяват неканени посетители - мравките. Поръсете със сол пътечката, по която се движат и скоро няма да ги видите.
5. Солта спомага и за запазването на ярките и тъмните цветове на облеклата. За задачата е нужно единствено да добавите супена лъжица сол по време на пране. 
6. Малките пластмасови произведения в дома, даже и изкуствените цветя може да бъдат почистени като ги сложите в торбичка със сол. Разклатете добре и солта ще отстрани нечистотиите от тях.
7. Цветовете на килима ще блеснат в случай че постоянно го поръсвате със сол. Солта може да помогне и за отстраняването на петна от него - поръсете, изчакайте и изчистете с прахосмукачката.
8. Петната от кафе по облеклата постоянно ни изненадват неприятно заран - намалете вредите като посипете изцапаното със сол и втриете добре.
9. За да избегнете потреблението на мощни препарати, само че желаете подът да е чист - просто прибавете сол във водата за миене.
10. Повърхността на ютията може да бъде елементарно почистена благодарение на солта - поръсете остаряла забрадка или парче плат със сол и след това я изгладете с нагорещения апарат.
11. Гъбите за миене на чинии са сериозен разплодник на бактерии. Затова понякога ги почиствайте като ги потапяте в примес от гореща вода и сол.
12. Неприятните следи по вазите с цветя може да бъдат почистени с гъба, поръсена със сол. 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР