Сокът от черните боровинките и най-полезната напитка в света, твърдят

...
Сокът от черните боровинките и най-полезната напитка в света, твърдят
Коментари Харесай

Черните боровинки най-полезни на сок

Сокът от черните боровинките и най-полезната напитка в света, настояват американски учени. Според техните проучвания, сокът от черни боровинки е по-полезен от ябълковия сок, гроздовия сок и сока от нар.

Черните боровинки са доста богати на антиоксиданти и имат естествени субстанции с противовъзпалителни свойства. Една чаша 100% боровинков сок обезпечава среднодневната норма на витамини за организма, съдържащи се във всички останали плодове. Сокът от черни боровинки е подобаващ за всяка диета, прибавят американските експерти.

Ако пък желаете да сте умни, яжте повече червени боровинки. Установено е, че те в най-голяма степен подкрепят развиването на умствените качества у индивида.

Червените боровинки също съдържат огромно количество антиоксиданти, които взаимодействат със свободните радикали на кислорода. Тези радикали от своя страна създават холестерол, който освен че е извънредно нездравословен за сърдечносъдовата система, само че е отговорен и за влошава­не на паметта и работата на опорно-двигателния уред.

Ако си съставите хранителен режим, в който главен съставен елемент да бъдат алените боровинки, то ще подо­брите паметта си, а също и работата на опорно-двигателния уред.

От горските плодове къпините също са доста потребни, макар че съдържат по-малко антиоксиданти, в сравнение с алените и черните боровинки.

 Боровинки

Къпините обаче могат да се похвалят с това, че имат субстанции, които подобря­ват зрението.

Горските плодове, къпините, боровинките и ягодите, съдържат доста полифеноли. Това са съединения, които оказват помощ на мозъка да прави значими поддържащи функционалности.

Полифенолите в горските плодове оказват помощ на кафези, наречени микроглии, да почистват токсични протеини, свързани с отслабването на паметта и други признаци за понижаване на функционалностите на мозъка.

С остаряването микроглиите се оправят все по-зле със дилемите си и се натрупват боклуци. Полифенолите им оказват помощ да се оправят по-добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР