Софтуерната индустрия се противопостави на идеите на социалното министерство за

...
Софтуерната индустрия се противопостави на идеите на социалното министерство за
Коментари Харесай

Софтуерният бранш е против вдигането на осигуровките

Софтуерната промишленост се опълчи на концепциите на общественото министерство за повишение на оптималния застрахователен приход като метод за нарастване на приходите в хазната и.



От организацията БАСКОМ, сплотяваща фирмите в бранша, изпратиха писмо до служебните министри на труда и обществената политика Гълъб Донев и на финансите Асен Василев, в което упорстват за незабавна среща и се показва паника от " непрестанно завръщащата се в дневния ред на обществото тематика за нарастване на оптималния застрахователен предел – голословно, без разбор и оценка както на настоящата бизнес среда, по този начин и на предстоящите последици ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
" Десните държавни управления, десните политики имат за цел държават...

Наскоро общественият министър Гълъб Донев съобщи, че са подготвили два разновидността за повдигане на оптималния застрахователен приход – от сегашните 3000 лева на 3300 лева или на 3600 лева От БАСКОМ настояват, че прибягването до най-лесното решение – посегателство върху приходите на заетите в секторите, които работят на ярко и при транспарантни условия, не е положително решение.

БАСКОМ съставлява един от най-иновативните и конкурентоспособни в световен мащаб браншове на българската стопанска система. Към днешна дата в бранша са заети над 34 000 висококвалифицирани експерти, които са част от междинната класа. Компаниите, в които тези експерти се трудят и основават своя интелектуален артикул, способстват към бюджета с над 4% от Брутният вътрешен продукт и заплащат едни от най-високите осигуровки и налози в България (един ангажиран в бранша генерира за бюджета над 22 400 лева на година под формата на налози и осигуровки, което е 3 пъти повече от междинното за страната).

Позитивното развиване на българската софтуерна промишленост не трябва да се пояснява като даденост, а да бъде обект на дейна грижа, ежедневна работа, само че и дълготрайно обмисляне и визия, в непосреден разговор сред страната и бизнеса, показват от браншовата асоциация.



Максималният застрахователен приход от дълго време се употребява от политиците като метод за пълнене на бюджета на Национален осигурителен институт, който е на непрекъснат недостиг. Държавата е заинтригувана да покачва осигурителния предел, с цел да компенсира част от дефицита в парите за пенсии - т.е. част от извоюваното от хората с най-високи приходи да се преразпределя към тези с най-ниски приходи.

В същото време всеки трети работещ българин (цели 840 000 души) се обезпечава на минималната заплата или даже върху по-малка сума. Над половината работещи у нас (почти 1,6 млн. души) се обезпечават върху приход под 1000 лева.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР