SoftServe е част от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и

...
SoftServe е част от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и
Коментари Харесай

Една от най-големите IT компании с амбиции да се развива в Бургас

SoftServe е част от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии, с които имаме одобрено партньорство и организираме доста начинания ориентирани към развиване на ИТ бранша. Изключително удовлетворен съм, че взаимните ни старания дават резултати. Пожелавам триумф на екипа на SoftServe и се веселя, че вторият български офис е точно в Бургас. Това показа кметът на Бургас на среща с шефа на Софтсърв България, Андон Симеонов.

Само преди няколко седмици SoftServe основа собствен офис в Конгресния център до Морска гара и разгласи амбициозните си проекти за развиването на организацията на територията на Бургас. Това е една от най-големите ИТ компании в България с повече от 450 чиновници в София.

" Вярваме, че с наличието на SoftServe в Бургас ще подпомогнем развиването на софтуерната еко система в района. Искаме да споделим своя опит и да потвърдим на младите гении, че сполучлива кариера в България е допустима и е единствено на една ръка разстояние ", показа по време на срещата шефът на Софтсърв България Андон Симеонов.

Той разгласи още, че за последните два месеца в Бургас е проведен екип от 80 души, а отворените сега позиции за отдалечена работа са 180 в разнообразни посоки и технологии. Амбицията на управлението за бургаския офис е за бърз напредък, по тази причина ще се провеждат образования за хора от района, както и ще се търсят способи за привличане на експерти от други градове.

На срещата в Община Бургас бяха разисквани идни взаимни начинания, ориентирани към образование на фрагменти, събития ориентирани към развиване на ИТ екосистемата в Бургас, както и стратегии за релокиране на чиновници от други градове, които ще бъдат част от меморандум за съдействие сред SoftServe и Община Бургас.

Първите ИТ академии за локално образование, които компанията провежда, ще започват още през юни в електронна среда, а от юли взаимно с Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ образованието ще бъде проведено присъствено. Записването присъствено.

Андон Симеонов подсигурява, че сполучливо приключилите академиите ще получат документ за преминато образование и ще бъдат включени в платените стажантски стратегии, с цел да продължат развиването си в компанията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР