Софийският университет Св. Климент Охридски ще проверява за плагиатство Петър

...
Софийският университет Св. Климент Охридски ще проверява за плагиатство Петър
Коментари Харесай

Сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев ще бъдат разгледани по същество

Софийският университет " Св. Климент Охридски " ще ревизира за плагиатство Петър Илиев. Това потвърдиха за Агенция " Фокус " от пресцентъра на Софийския университет.

Сигналите за плагиатство са три и ще бъдат прегледани от Етичната комисия на университета. До 14 дни се чака и крайното решение.

Преди дни Петър Илиев отхвърли да е плагиатствал от научните писания на сътрудника си от Юридическия факултет доцент Наталия Киселова. Той изясни, че казусът със съвпаденията на пасажи в книгата му с оповестен по-рано неин труд е от преди шест години, само че до момента по него се е мълчало. Илиев видя целенасочена офанзива в дейностите против него и счете за съзнателно слагането на въпроса тъкмо към времето, в което президентът трябваше да връчи мандата за сформиране на държавно управление на " ИТН ".

Доц. Наталия Киселова пък разяснява, че самата тя е имала желание да подаде сигнал за плагиатство против Петър Илиев преди време, само че не го е направила, с изключение на пред Софийски университет и катедрата през 2015 година

Тя разясни, че е имало два метода, по които въпросът да бъде позволен – да води правосъден развой по реда на Наказателния кодекс, в който случай би могла да получи малко парично обезщетение, или по Закона за авторското право. Киселова изясни, че желанието ѝ е било въпросът да се позволи вътре в катедрата, само че откакто подозренията за плагиатство получиха гласност, е счела, че е длъжна да изкаже и своята позиция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР